Discovery Channel

TV Műsor

Ma, Ápr 16., Kedd
06:00
Autókereskedők
07:00
Autókereskedők
08:00
Hogyan csinálják?
08:30
Hogyan készült?
09:00
Határellenőrzés - Olaszország
10:00
Autókereskedők
11:00
Házvadászok - apró otthonok
11:30
Csomagcsaták
12:00
A brit kincsvadász
13:00
Aranyláz Alaszkában
14:00
Ausztrál opálbányászok
15:00
Ausztrál opálbányászok
16:00
Expedíció az ismeretlenbe
17:00
Expedíció az ismeretlenbe
18:00
Hogyan csinálják?
18:30
Hogyan készült?
19:00
Autókereskedők
20:00
A brit kincsvadász
21:00
A brit kincsvadász
22:00
Határellenőrzés: Európa
22:30
Határellenőrzés: Európa
23:00
Határellenőrzés - Svédország
00:00
A brit kincsvadász
01:00
Autókereskedők
02:00
A brit kincsvadász
03:00
Határellenőrzés: Európa
03:30
Határellenőrzés: Európa
04:00
A brit kincsvadász - a restaurátorok
05:00
A brit kincsvadász - a restaurátorok
Épp most megy
09:00
Szerelem és más bajok
08:45
Mokkacino
08:55
Férjek gyöngye
08:40
S.W.A.T.

A Discovery Channel egy igen népszerű ismeretterjesztő, tudománynépszerűsítő TV-csatorna. 24 órában sugározza a műszaki, történelmi, földrajzi és egyéb dokumentumfilmeket, amikből informálódhatunk, tanulhatunk. Minőségét mutatja, hogy 2006-ban hét Emmy-díjra jelölték. Kizárólag kábeltévé- és műholdas előfizetők nézhetik, hiszen csak számukra elérhető a csatorna 1994 óta, immáron magyar nyelven.

Műsorkínálata kifejezetten változatos, ezáltal sokakat megszólít kortól és nemtől függetlenül. Felfedezések, csodák és rejtélyek, amik garantáltan lekötik a tudományok iránt érdeklődőket.

Nézzük hát, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha igazi, élménydús program keretében szeretnénk elmélyülni a tudomány világában!

A NASA: Lezáratlan akták amerikai dokumentumfilm sorozattal az űrkutatásba nyerhetünk betekintést a hét öt napján.

Az Autókereskedők: Álmaim verdája című autós sorozat egy autókereskedő és egy Formula 1-es szerelő autó és kisteherautó átalakításait mutatja be. Döntéseket hoznak, kitartóan dolgoznak, hogy az anyagi fedezetet is megteremtsék az álomautókra. A pénteken leadott részt szombaton megismétlik, a szombatit vasárnap, illetve ezen a napon is leadnak egy új részt.

A Monster Garage egy amerikai reality műsor sorozat háromnegyed órában. Szintén autóátalakításokról szól, pénteken és szombaton ülhetünk le elé.

A brit kincsvadász egy régiségkutató, aki mindent bevet a vágyott kincs megszerzéséért. A sikeres birtokba vétel után pedig csapata gondoskodik a más szerint már kukaérett tárgyak hihetetlen átalakításáról, melyek természetesen végül új, boldog tulajdonosra találnak. Már kétszámjegyű évadánál tart, hiszen minden nap 2-4 résszel jelentkezik.

Szintén régi, legendás autók vásárlásáról és felújításáról szól a csatorna Autókereskedők című angol ismeretterjesztő filmsorozata. Mike Brewer autókereskedő szerelő munkájába, alkotásáaiba és autókereskedelmébe nyerhetünk betekintést naponta akár 5-6 alkalommal is. A részek ráadásul elég hosszúak, hiszen közel egy órában kötik le az autók szerelmeseit.

A haditengerészet is képernyőre kerül Mike, Robert és a Black Dog Salvage csapata által a Romok kincskeresői című amerikai reality-sorozatban a reggeli és a késő esti órákban heti háromszor, napi 2-3 alkalommal.

Az otthonkeresők kedvelt amerikai reality műsora a Házvadászok - apró otthonok. Kifejezetten kisebb lakások kerülnek rivaldafénybe, melyek közül a legjobbat választják ki. Majdnem minden nap megtekinthetünk egy részt és közvetlenül utána az ismétlést is. Szombatonként pedig a korábbi részekből láthatunk válogatást.

Az Aranyláz a Bering-tengeren az alaszkai Nome-ban játszódik. A kotróhajók legénysége a jeges Bering-tenger fenekéről hozza fel az erre szolgáló tömlőkön a sokak által vadászott sárga kincset. A 60 perces epizódok hetente háromszor 1-2 résszel jelentkeznek.

Szórakoztató műsort is találunk a tv műsor Discovery Channel csatornáján. A Szállítmániákusok a fuvarozás világába vezeti be nézőit. Megismerhetjük a sofőrök mindennapjait és átélhetjük velük a munkájukkal kapcsolatos örömöket és nehézségeket. Hétfőn és szombaton láthatunk 1-2 részt a szórakoztató műsorból.

A Halálos fogás című amerikai sorozat hétvégenként napi egy órán át utaztatja a nézőket a tengeren és a halászat rejtélyeit és kudarcait mutatja be.

Az Újjáépítők sorozatban Chip Foose konstruktőr csapatával régi, lerobbant járművekből varázsolhatunk fantasztikus autókat. A 45 perces epizódok nap mint nap jelentkeznek.

A Spanyol határvadászok sorozat a spanyolvámosok és határőrök mindennapjaiba nyújt betekintést. A spanyol dokumentumfilm az ország védelméről szól, melynek főszereplői a terroristák, fő eszközei pedig a fegyverek és a kábítószerek. Az embert próbáló munka sok izgalmas eseménnyel vasárnaponként másfél órákban kerül a nézők elé.

Érdekes ismeretterjesztő műsor a Testkamerák, mely testközelbe hozza a nézők számára a fegyveres támadásokat és közrend elleni bűncselekményeket. Vasárnap tarthatunk vele 60 percben.

A túléléssel foglalkozó sorozatok sokak kedvencei. 21 nap az isten háta mögött egy nehéz, ragadozókkal teli telepen élelem, víz és ruházat nélkül tényleg nagy kihívást jelent a Csupasz túlélők című ismeretterjesztő filmsorozatban. A 43 perces epizódok hétfőn és pénteken kerülnek képernyőre.

Mint látjuk, a Discovery Channel a sorozatok csatornája az ismeretterjesztő filmek keretében. Itt hiába keresünk mozifilmeket, ahhoz más csatornára kell átváltanunk.

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!