m5

TV Műsor

Ma, Ápr 16., Kedd
05:15
Klasszikusok délidőben
06:00
A Nagyok
06:25
Ön is tudja?
07:00
Librettó
07:40
Agenda
07:55
Ez itt a kérdés
08:55
16. zsoltár - Volt egyszer egy színház - Film az egykori Goldmark színházról
09:40
Arborétumok, gyűjteményes kertek
09:55
Hetty Feather
10:25
Amit csak a madár lát
10:55
Kiállítások a nagyvilágból
11:55
Múzeumtúra - francia módra - III. évad
12:20
Múzeumtúra - francia módra - III. évad
12:55
Hazajáró
13:20
Egy Perc Híradó
13:25
A királynő szigetei - II. évad
14:20
A hét műtárgya
14:30
Hajnali láz
16:20
Magyar Krónika
16:55
Hetty Feather
17:30
Ön is tudja?
17:55
Vers mindenkinek
18:00
Librettó
18:45
Agenda
19:00
Magda naplója-Dvorszky Ferenc életrajzi filmje, Dvorszky Magda naplója alapján
20:00
Ez itt a kérdés
21:00
Saul fia
22:50
Nem szabadott sírnunk
23:30
MüpArt
01:50
Agenda
02:00
Librettó
02:45
Ez itt a kérdés
03:40
Hajnali láz
Épp most megy
15:30
A mentalista
15:40
Testvérek
15:10
Doktor House
15:10
Csillagkapu

Az M5 a közmédia kulturális csatornája. A tv műsor M5 a kultúra otthona.

Aki a Duna Médiaszolgáltató M5 csatornáját választja, az oktatási–ismeretterjesztő–kulturális műsorkínálatból szemezgethet. 2016 óta él az új közszolgálati adó, formáját azóta is tartja, bár 2022 januárjában megújult műsorstruktúrája és arculata is. Sem grafikájában, sem hangzásvilágában nem hasonlít a szolgáltató többi csatornájára, csupán a logója illik bele a sorba.

A koronavírus-járvány idején kifejezetten fontos szerepet töltött be, hiszen tartalmaival a digitális oktatásban részt vevő diákokat segítette reggel 8 órától egészen este fél 9-ig.

Jelenleg ismeretterjesztő, történelmi sorozatok, dokumentumfilmek, információs műsorok, magazinműsorok, művészeti és zenés műsorok, műveltségi vetélkedők, riportműsorok, oktatófilmek, híradó, különböző műfajú tévéfilmek teszik ki a kínálatot. Nézzünk néhány jellemző programot a napi programból:

Az M5 História fő témakörében történelmünk magyar vonatkozású lényeges, sorsfordító eseményei, rejtélyei állnak. A felmerülő kérdéseket, vitatott nézeteket is körüljárják az aktuális részek.

A Magyar nők sorozat ismert vagy kevésbé ismert magyar nőket mutat be, akik szerepet játszottak a történelem formálásában, ezáltal hatást gyakoroltak nemzedékükre és a jövőre is. Eredményeikkel, korukban elfoglalt helyükkel, közösségi szerepükkel, családi életükkel szakértő bevonása mellett foglalkozik.

Az M5 Hungarikum 67 nemzeti értéket mutat be a Lexikon - Szeretem, mert... című sorozat 3 perces részei által.

Egy operatőr honismereti sorozata a Nekem ne lenne hazám? ismeretterjesztő filmsorozat. A 17 perces részek mindig új helyszínt, közösséget mutatnak be. Éjjelente, hetente két alkalommal láthatjuk.

Egy új, tematikus ismeretterjesztő sorozat az Erdei utakon - Reviczky Gáborral. A Kossuth Díjas színművész hetente többször fél órában ismerteti meg a nézőkkel hazánkban és határainkon kívül elhelyezkedő erdőket és az ott élő, tevékenykedő embereket. Találkozhatunk erdészekkel, vadászokkal, természetvédőkkel, ezáltal közelebb kerülhetünk munkájukhoz, életmódjukhoz.

A kulturális élet meghatározó személyiségeivel készült mélyinterjúknak lehetünk részesei a Kontúr 40 perces adásaiban. Különféle sorsok, vallomások és természetesen megőrzendő példák a jövő nemzedék számára.

A Vers mindenkinek ezen a csatornán is hetente többször, a hajnali és esti órákban jelentkezik a versrajongók legnagyobb örömére.

A Filmdzsungel Stúdió készített sorozatot Magyarország 10 Nemzeti Parkjáról. A 10 park ezernyi titka sorra veszi természeti parkjaink kincseit, értékeit. Sokat tanulhatunk belőle.

A Mindenki Akadémiája egy ismeretterjesztő sorozat, mely központi szereplői a magyar tudományok szakértői. Sorra kerülnek a természettudományok, az élettudományok és a humán tudományok kiválóságai is. Minden nap egymás után két részt láthatunk a kora reggeli órákban.

A Fülszöveg Bán János műsora. Betekintést enged a magyar kortárs irodalomba. Célja természetesen az, hogy a magyar közönséghez közelebb hozza a legfrissebb szerzőket és legújabb műveiket. Hetente 2-3 alkalommal, változó időpontokban követhetjük a részeket.

Az M5 műsorán műsorsorozatot találunk a Szentírásról Evangélium címen. A Biblia keresztény értelmezése segít élethelyzeteinkben megérteni a hit szempontjait. Újszerű megközelítésmódokkal találkozhatunk hittani, erkölcsi és társadalmi tanítások által.

Teljesen változó időpontokban, naponta bukkan fel a hírek pár percben. A műsorújságban az Egy Perc Híradó című műsort kell keresnünk.

Délidőben klasszikus zene jelentkezik. Közel egy órán keresztül hallgathatjuk a zenés műsort.

Az Opera Café olyan magyar riportműsor, ami tulajdonképpen a Magyar Állami Operaház televíziós magazinja. Miniportrék, próbafolyamatok a heti színpadi előadásokból és az éppen készülő produkciókból.

A Penna élő bölcsészeti magazin. Közel fél órában, hetente háromszor jelentkezik.

Aki ismeri a Kommentár folyóiratot, az bizonyára nem fog csalódni a Kommentár Klub adásaiban. A magazinműsorban részt vesznek a lap munkatársai, házigazda pedig a közmédiából már jól ismert Horváth Szilárd. Nemzeti identitás, kulturális küzdelmek és az ehhez kapcsolódó ügyek 52 percben hetente háromszor a magyar dokumentumfilmben.

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!