m5

TV Műsor

Ma, Máj 26., Vasárnap
05:05
Mindenki Akadémiája
05:30
Mindenki Akadémiája
06:00
Kontúr
06:50
Másfélmillió lépés Magyarországon
07:15
Magyar Krónika
07:40
Névjegyek
07:50
Agenda
08:00
Fülszöveg
08:30
Magyar Krónika
09:00
Evangélium
09:25
Folkudvar
09:55
M5 História
10:45
Sebes pisztrángok, sekély vizek
11:45
Klasszikusok délidőben
12:45
"...Hogy gazdag múltunkból építsünk jövőt!" - Portré Stoller Antal koreográfusról - MMA portré
13:40
Opera Cafe
14:15
Kunszt
14:45
Mesterember leszek
15:20
A Nagyok
15:50
Andre Rieu - Üdvözlet a világomban 2.
16:40
Erdei utakon - Reviczky Gáborral
17:10
Hazajáró
17:40
Multiverzum
18:10
Rejtélyes XX. század
18:45
Agenda
19:00
A canterville-i kísértet
19:50
A hét műtárgya
20:00
Kommentár Klub
21:00
Bartók Rádió Zenei Díjátadó
22:35
Szerelem tesztelve
00:20
Agenda
00:30
Kommentár Klub
01:30
Erdei utakon - Reviczky Gáborral
02:00
Hazajáró
02:25
Multiverzum
02:55
Rejtélyes XX. század
03:25
Duna anzix
03:40
Szerelmes földrajz
04:10
Opera Cafe
04:35
Folkudvar

Az M5 a közmédia kulturális csatornája. A tv műsor M5 a kultúra otthona.

Aki a Duna Médiaszolgáltató M5 csatornáját választja, az oktatási–ismeretterjesztő–kulturális műsorkínálatból szemezgethet. 2016 óta él az új közszolgálati adó, formáját azóta is tartja, bár 2022 januárjában megújult műsorstruktúrája és arculata is. Sem grafikájában, sem hangzásvilágában nem hasonlít a szolgáltató többi csatornájára, csupán a logója illik bele a sorba.

A koronavírus-járvány idején kifejezetten fontos szerepet töltött be, hiszen tartalmaival a digitális oktatásban részt vevő diákokat segítette reggel 8 órától egészen este fél 9-ig.

Jelenleg ismeretterjesztő, történelmi sorozatok, dokumentumfilmek, információs műsorok, magazinműsorok, művészeti és zenés műsorok, műveltségi vetélkedők, riportműsorok, oktatófilmek, híradó, különböző műfajú tévéfilmek teszik ki a kínálatot. Nézzünk néhány jellemző programot a napi programból:

Az M5 História fő témakörében történelmünk magyar vonatkozású lényeges, sorsfordító eseményei, rejtélyei állnak. A felmerülő kérdéseket, vitatott nézeteket is körüljárják az aktuális részek.

A Magyar nők sorozat ismert vagy kevésbé ismert magyar nőket mutat be, akik szerepet játszottak a történelem formálásában, ezáltal hatást gyakoroltak nemzedékükre és a jövőre is. Eredményeikkel, korukban elfoglalt helyükkel, közösségi szerepükkel, családi életükkel szakértő bevonása mellett foglalkozik.

Az M5 Hungarikum 67 nemzeti értéket mutat be a Lexikon - Szeretem, mert... című sorozat 3 perces részei által.

Egy operatőr honismereti sorozata a Nekem ne lenne hazám? ismeretterjesztő filmsorozat. A 17 perces részek mindig új helyszínt, közösséget mutatnak be. Éjjelente, hetente két alkalommal láthatjuk.

Egy új, tematikus ismeretterjesztő sorozat az Erdei utakon - Reviczky Gáborral. A Kossuth Díjas színművész hetente többször fél órában ismerteti meg a nézőkkel hazánkban és határainkon kívül elhelyezkedő erdőket és az ott élő, tevékenykedő embereket. Találkozhatunk erdészekkel, vadászokkal, természetvédőkkel, ezáltal közelebb kerülhetünk munkájukhoz, életmódjukhoz.

A kulturális élet meghatározó személyiségeivel készült mélyinterjúknak lehetünk részesei a Kontúr 40 perces adásaiban. Különféle sorsok, vallomások és természetesen megőrzendő példák a jövő nemzedék számára.

A Vers mindenkinek ezen a csatornán is hetente többször, a hajnali és esti órákban jelentkezik a versrajongók legnagyobb örömére.

A Filmdzsungel Stúdió készített sorozatot Magyarország 10 Nemzeti Parkjáról. A 10 park ezernyi titka sorra veszi természeti parkjaink kincseit, értékeit. Sokat tanulhatunk belőle.

A Mindenki Akadémiája egy ismeretterjesztő sorozat, mely központi szereplői a magyar tudományok szakértői. Sorra kerülnek a természettudományok, az élettudományok és a humán tudományok kiválóságai is. Minden nap egymás után két részt láthatunk a kora reggeli órákban.

A Fülszöveg Bán János műsora. Betekintést enged a magyar kortárs irodalomba. Célja természetesen az, hogy a magyar közönséghez közelebb hozza a legfrissebb szerzőket és legújabb műveiket. Hetente 2-3 alkalommal, változó időpontokban követhetjük a részeket.

Az M5 műsorán műsorsorozatot találunk a Szentírásról Evangélium címen. A Biblia keresztény értelmezése segít élethelyzeteinkben megérteni a hit szempontjait. Újszerű megközelítésmódokkal találkozhatunk hittani, erkölcsi és társadalmi tanítások által.

Teljesen változó időpontokban, naponta bukkan fel a hírek pár percben. A műsorújságban az Egy Perc Híradó című műsort kell keresnünk.

Délidőben klasszikus zene jelentkezik. Közel egy órán keresztül hallgathatjuk a zenés műsort.

Az Opera Café olyan magyar riportműsor, ami tulajdonképpen a Magyar Állami Operaház televíziós magazinja. Miniportrék, próbafolyamatok a heti színpadi előadásokból és az éppen készülő produkciókból.

A Penna élő bölcsészeti magazin. Közel fél órában, hetente háromszor jelentkezik.

Aki ismeri a Kommentár folyóiratot, az bizonyára nem fog csalódni a Kommentár Klub adásaiban. A magazinműsorban részt vesznek a lap munkatársai, házigazda pedig a közmédiából már jól ismert Horváth Szilárd. Nemzeti identitás, kulturális küzdelmek és az ehhez kapcsolódó ügyek 52 percben hetente háromszor a magyar dokumentumfilmben.

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!