TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

11.22.63 - Stephen King új sorozata a FOX-on

 2016. április 07.

Ön mit tenne, ha visszarepülhetne az időben, és lehetősége nyílna rá, hogy átírja a történelmet? Többek között ezt a kérdést boncolgatja a 11.22.63.

11.22.63 - Stephen King új sorozata a FOX-on

1963. november 22-én Dallasban három lövés végzett Kennedy elnökkel, ami az egész világot megrendítette. De vajon mi lenne, ha változtatnánk a történteken? Meg lehetne állítani Lee Harvey Oswaldot? És hogyan hatna mindez a jelenkorra? – ezeket a kérdéseket is vizsgálja a Stephen King bestselleréből készült sorozat, melyet 2016 áprilisában Magyarországon és másik 15 európai országban műsorára tűz a FOX.

A történet szerint Jake Epping (James Franco) középiskolai tanárt beteg, haldokló öreg barátja Al Templeton (az Oscar-díjas Chris Cooper) ráveszi, hogy térjen vissza a múltba, és próbálja megakadályozni a Kennedy-gyilkosságot. Templeton szerint ugyanis ekkor romlott el a világ, ezért a jobb jövő reményében át kell írni a történelmet. A sorozat az 1960-as évek Texasába kalauzolja a nézőket, ahol a férfi megpróbálja felgöngyölíteni a szálakat, ám hamarosan kezdetét veszik a bonyodalmak, és úgy tűnik, Jake talán mégsem lesz képes a múlton változtatni.

Az izgalmas sorozat készítői között olyan neveket találunk, mint Stephen King, Bridget Carpenter vagy J.J. Abrams (aki többek között a Csillagok háborúja: Az ébredő Erő, a Star Trek és a Lost produkciókat is jegyzi). A főszereplő James Franco már a sorozat alapjául szolgáló regényt is imádta, olyannyira, hogy még kritikát is írt róla az egyik újságnak. Szerette volna ő filmre vinni, ám végül, kalandos úton a főszerepet kapta meg: „Emlékszem, amikor először belelapoztam a 11.22.63 című regénybe egy reptéri könyvesboltban, egyből nagyszerűnek találtam. Gyorsan kiolvastam, és úgy gondoltam, ez filmre kívánkozik. Megszereztem Stephen King email címét, és érdeklődtem a megfilmesítés jogairól. Azt válaszolta, hogy nagyon sajnálja, de már odaadta a jogokat J.J Abramsnak. Nem örültem neki, de beletörődtem. Mire pár héttel később felhívott J.J Abrams és megkérdezte, hogy eljátszanám-e a főszerepet. Persze, hogy igent mondtam” – nyilatkozta.

A korábban Oscar-díjra is jelölt színész a legizgalmasabbnak az időutazás koncepcióját találta. „Az a legérdekesebb, hogy Jake valójában nem abban a korban született, ahol ezután élnie kell. A korábbi munkáim során, ha egy történet egy adott korban játszódott, az én karakterem is annak a kornak az embere volt. Ilyenkor a néző számára egyértelmű: rendben, egy másik történelmi időben vagyunk. A 11.22.63 esetében azonban a főhős is tulajdonképpen kívülálló - akárcsak a néző-, így másként tudja szemlélni a dolgokat. Rámutat, mi volt egykor jó, mi volt rossz, és ezzel valahogy sokkal izgalmasabbá válik az egész történet.”

A 11.22.63 sorozatot április 12-től keddenként 21 órakor vetíti a FOX.

A FOX TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/FOX

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!