TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

11 magyar klubcsapat a nemzetközi kupákban

 2022. december 12.

A 2022-2023-as idényben fordul elő először, hogy a nemzetközi kupákban induló mind a 11 magyar kézilabdacsapat eljusson a főtábláig. Ez korábban nem látott mennyiségű, élő, magyar érdekeltségű kézilabdaközvetítést jelent a Sport TV-nek.

11 magyar klubcsapat a nemzetközi kupákban

Még nem fordult elő a magyar kézilabdasport történetében, hogy egy szezonban mind a 11, a férfi- és női kézilabda Bajnokok Ligájában, illetve az Európa-ligában induló magyar csapat eljusson a főtábláig. Az elmúlt hétvégén, a Mosonmagyaróvár és a Siófok sikerével azonban biztossá vált, hogy a 2022-23-as idény lesz az első ilyen. A Bajnokok Ligájában a hölgyeknél az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC, a férfiaknál az OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, a férfi Európa-ligában pedig a Balatonfüred, a Fejér-B.Á.L. Veszprém és az FTC szereplését eddig is nyomon követhettük. Most viszont valóra vált a szurkolók álma, hiszen hivatalosan is csatlakozik hozzájuk DVSC Schaeffler (amelynek nem kellett selejtezőt játszania), a Motherson Mosonmagyaróvár, a Praktiker-Vác és a Siófok is az El-ben.

A lebonyolításoknak köszönhetően ez azt jelenti, hogy az évad során 110-nál több főtáblás nemzetközi kupamérkőzést közvetít élőben a Sport TV, 28-28-at a két BL, 30-at a férfi El és 24-et a női El csoportköréből. Az egyenes kieséses szakaszban a szám majd tovább nő, elég csak belegondolni, hogy a Győr 2007 óta csak egyszer nem jutott el a legjobb négy közé a BL-ben, míg a Veszprém nélkül csak egyszer rendeztek FINAL4-t Kölnben 2014 óta, mellettük a Fradi és a Szeged is rendszeresen továbbjutott a csoportjából, és most is továbbjutó helyen áll az összes magyar együttes. A női El-ben is voltak magyar sikerek bőven a közelmúltban, a Siófok 2021-ben döntőt játszott, míg 2019-ben a jogelődnek számító EHF-kupa utolsó bajnoka is a Balaton-parti klub volt. A női El csoportkörét december 15-én sorsolják, a Debrecen az első, a Mosonmagyaróvár és Vác a második, a Siófok a negyedik kalapba került.

„Nincs még egy ország jelenleg, amelynek 11 csapata szerepelne a nemzetközi kupákban. Hatalmas siker ez a kézilabdasportnak, és óriási öröm a Sport TV-nek. Valóban elképesztő, hogy 110-nél is több magyar érdekeltségű kupameccs kerül képernyőre nekik köszönhetően, és tudjuk, hogy ez a szám ennél sokkal több lesz végül majd az egyenes kieséses szakasznak köszönhetően. Mi a magunk részéről mindent megteszünk a sportág népszerűsítéséért azzal, hogy megmutatunk minden meccset és elképesztően szurkolunk, hogy mind a négy sorozatban a lehető legjobban szerepeljenek csapataink” – nyilatkozta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője a történelmi szezonról és a példátlanul sok élő közvetítésről. Hozzátette, a magyar érdekeltségű meccsek a kiemelt találkozók, de rendszeresen feltűnnek a csatornáikon a Bajnokok Ligája további rangadói is, és persze folytatódnak sikeres kézilabdás magazinműsoraik, például a Harmadik Félidő is.

Műsorinfó: Sport1

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!