TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

15 év után a Sport1-en tér vissza a Fradi az európai elitbe

 2019. szeptember 10.

A Ferencváros szeptember 19-én este 15 év után visszatér az európai kupák főtáblájára. Ekkor kezdődik az Európa-liga csoportköre, amelynek hat mérkőzésén az Espanyol, a Ludogorec Razgrad és a CSZKA Moszkva vár a zöld-fehérekre. A Fradi EL-mérkőzéseit – akárcsak egy éve a MOL Vidi FC-ét – a Sport1 közvetíti. Az első meccs kommentátora Méhes Gábor lesz.

15 év után a Sport1-en tér vissza a Fradi az európai elitbe

 

2004. december 16. Hearts – Ferencváros: 0-1 (Gólszerző: Rósa Dénes)

Ferencváros: Szűcs – Balog, Gyepes, Leandro, Vukmir – Lipcsei, Rósa, Tőzsér (Huszti, 49.), Zavadszky – Penksa (Sowunmi, 64.), Bajevski (Takács, 86.)
Edző: László Csaba

Ez a csapat játszott legutóbb a Fradi színeiben nemzetközi kupa csoportmeccsén. A tizenöt éve pályára lépő 14 játékosból csak egyvalaki, a 37 éves Leandro játszik jelenleg is a Ferencvárosban, és rajta kívül már csak ketten profik még: a 36 éves Huszti Szabolcs a MOL Fehérvár FC, a 34 éves Tőzsér Dániel pedig a Debreceni VSC játékosa. A mester, László Csaba a Ferencváros után többek között a Hearts edzője is volt, jelenleg Sepsiszentgyörgyön dolgozik. Akkor még a Puskás Ferenc Stadionban volt kénytelen megrendezni a hazai meccseit a Fradi, idén viszont már saját otthona, a Groupama Aréna lesz a helyszín.

Az UEFA-kupa 2004-05-ös kiírásában a zöld-fehérek a Feyenoord, a Schalke és a Basel mögött, de a Hearts előtt a negyedik helyen végeztek a csoportjukban. A kupát végül a CSZKA Moszkva nyerte meg a Sporting Lisszabon elleni fináléban. A 2019-20-as Európa-liga csoportkörében a magyar bajnok egy csoportba került a 2005-ös győztessel, továbbá azzal a Ludogorec Razgraddal, amelyet két meccsen is le tudott győzni BL-selejtezőn, illetve a spanyol Espanyollal.

A Ferencváros szurkolói 15 éve vártak arra a pillanatra, hogy a csapat visszatérjen Európába, és erre szeptember 19-én este Barcelonában kerül majd sor. A találkozót – akárcsak az Európa-liga további mérkőzéseit – a Sport1 közvetíti. A mérkőzés kommentátor Méhes Gábor lesz, és vele együtt a riporter Takács Rita is elkíséri a Ferencvárost Spanyolországba.

A Ferencváros menetrendje ősszel az Európa Ligában:

  • Espanyol – Ferencváros: szeptember 19., csütörtök 20:00; Sport1 (kommentátor: Méhes Gábor)
  • Ferencváros – Ludogorec Razgrad: október 3., csütörtök 18:00; Sport1
  • CSZKA Moszkva – Ferencváros: október 24., csütörtök 18:00 óra; Sport1
  • Ferencváros – CSZKA Moszkva: november 7., csütörtök 20:00 óra; Sport1
  • Ferencváros – Espanyol: november 28., csütörtök 18:00 óra; Sport1
  • Ludogorec Razgrad – Ferencváros: december 12., csütörtök 20:00 óra; Sport1

A Sport1 TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/sport1

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!