TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

62 éves lett a világ legelbűvölőbb kutyás nyomozója

 2016. június 14.

James Belushi nevét sokan a Kutyám, Jerry Lee című 1989-es filmből ismerik, ám azt kevesen tudják róla, hogy a valóságban is épp olyan huncut „gazember”, mint a kutyás rendőr szerepében. A színész holnap ünnepli a 62. születésnapját - amire a Paramount Channel Kutyám, Jerry Lee maratonnal készül -, mégis úgy tűnik, soha nem nő fel igazán: a közösségi oldalán kirobbanó energiával ontja a poénokat és a kedves családi képeket.

62 éves lett a világ legelbűvölőbb kutyás nyomozója

James Belushi 1954. június 15-én született Chicagoban albán származású szülők, Agnes Demetri és Adam Anastos Belushi gyermekeként. Az Illinois állambeli Wheatonban nőtt fel, és egy középiskolai tanár figyelt fel az improvizációs képességeire, és ösztönözte, hogy szerepeljen egy iskolai darabban. Ezt követően csatlakozott az iskola dráma klubjához, persze ha megkérdezik, hogy miért kezdett el színészkedni, ma már csak nevetve mondja: „A lányok miatt. A dráma klubban körülbelül húsz lány volt és hat fiú. Ugyanez a helyzet a kórussal is – csak ott még több a lány!”.

A humor már fiatalabb korában is lételeme volt, így 1977-től három évig a chicagoi The Second City társulatban fejlesztette improvizációs képességeit, innen csábította el 1979-ben pályatársa, Garry Marshall Hollywoodba. 1983-ban a Saturday Night Live csapatához szerződött, majd három évvel később a nemzetközi hírnév is rátalált a Mi történt az éjjel? című filmnek köszönhetően. Az igazi áttörést a Kutyám, Jerry Lee filmek hozták meg neki 1989-ben, amelyeket bárki újranézhet a James Belushi szülinapi délutánon június 15-én 12:55-től a Paramount Channel műsorán.

Belushi – aki nyomozótársa, Jerry Lee mellett a szerelmet is megtalálja a vígjátékban - összesen háromszor nősült, két feleségtől három gyermeke született. A családfő szerepét igen komolyan veszi, sőt büszkén segíti gyermekei pályafutását. 34 éves fiával, Roberttel például együtt forgatta a 2016-os, The Whole Truth című filmjét, 15 éves lányának, Jamisonnak pedig zenei karrierjét segít beindítani. Legkisebb fiát, a 12 éves Jaredet valószínűleg hasonló lelkesedéssel támogatja majd. A színész ugyanis mindent megtesz azért, hogy gyermekeit ne csak a szakmában, de a közönség előtt is minél népszerűbbé tegye - többek között a közösségi oldalán is. A napokban például egy olyan képet osztott meg rajongóival, ahol a lánya énekel, ő pedig a háttérben szájharmonikával kíséri Jamisont, és a kép mellé nem felejtette el megosztani a lány következő fellépésének helyét és idejét sem.

James Belushi szülinapi délután június 15-én, szerdán a Paramount Channelen:

12:55 Kutyám, Jerry Lee
15:00 Kutyám, Jerry Lee 2.
17:00 Kutyám, Jerry Lee 3.

A Paramount Channel TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/PARAMOUNT

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!