TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

62 éves lett Jackie Chan

 2016. április 06.

A héten ünnepli 62. születésnapját a kínai akciófilmek királya, Jackie Chan. A Paramount Channel április 7-én ez alkalomból három népszerű filmjével tiszteleg a kaszkadőrként, harckoreográfusként, rendezőként, énekesként és vállalkozóként is sikeres színész előtt. Nézzük, honnan is indult a legenda, mi a sikerének titka, hogyan érdemelte ki a Guinness-rekorder címet és milyen jótékonysági kezdeményezéseket támogat!

62 éves lett Jackie Chan

Jackie Chan 1954. április 7-én látta meg a napvilágot Hong Kongban. Édesapja minden nap korán reggel Kung Fut gyakoroltatott vele, hogy építse Jackie személyiségét, türelemre tanítsa, erőt és bátorságot adjon neki. Ezekre a készségekre szüksége is volt, hiszen 7 évesen a Kínai Dráma Akadémiára került, ahol tíz évig tanult harcművészetet, akrobatikát, éneklést és színjátszást, írást és olvasást viszont nem. Szerencsére fiatal, erős kaszkadőrökre mindig szükség volt a hongkongi filmiparban, ahol hamar felfigyeltek Jackie félelmet nem ismerő képességeire. Miután megkapta első főszerepét a Szuperöklű fúriában, nem volt megállás, és mára a dublőrből énekes, színész, harckoreográfus, rendező, forgatókönyvíró és vállalkozó lett.

A komédiát és akciót sajátos módon ötvöző ikon 62. születésnapját maratoni, öt és fél órás mozifolyammal ünnepli csütörtökön a Paramount Channel. 19.20-tól három Jackie-filmet nézhetnek meg a rajongók. A Kamukémben Chan unatkozó eladóként egy gazdag üzletember rég eltűnt fiának a bőrébe bújik, hogy így csempésszen egy kis izgalmat az életébe, ám kezdetben nem is sejti, milyen bonyodalmakba csöppent. A balhéból kijut neki Bronxban is, ahol hongkongi turistaként városnézés helyett egy motoros banda és a maffia kereszttüzébe kerül. Élet vagy halál a tét a Jackie Chan: Mennydörgés című filmben is, ahol az autóversenyzés kegyetlen világában küzd, hogy győzzön a jó.

Filmjeiben bizonyítja, hogy nem véletlenül volt rá óriási a kereslet kaszkadőrként. Trükkjeit egész életében, szinte kivétel nélkül dublőr nélkül vették fel, az akció-koreográfiák megalkotását pedig a Jackie Chan Stunt Team-re bízta, amelynek tagjai 1983 óta szerepelnek Jackie filmjeiben. Bőrét több mint 100 filmben vitte már vásárra, és ezzel 2013-ban Guinness-rekorder lett: ő mutatta be a legtöbb kaszkadőrjelenetet, miközben azzal is rekordot döntött, hogy a Dragon Lord című film egyik akciójelenetét közel 3000-szer vették fel. A rengeteg akció közben nem maradt olyan testrésze, ami ne sérült volna meg. A halálhoz is közel került, amikor betört a koponyája egy forgatáson.

Bevételeivel nem csak saját bankszámláját gyarapítja, ugyanis a jótékonyság is fontos részét képezi az életének. Az UNICEF jószolgálati nagykövete, kiáll a természetvédelemért és az állatkínzások ellen, segít pénzt gyűjteni a természeti katasztrófák károsultjainak és küzd a dél-kínai tigrisek megmentéséért is, miközben alapítványain keresztül elsősorban a szegények és idősek megsegítéséért kampányol.

Jackie Chan filmmaraton április 7-én, csütörtökön:
Kamukém 19.20-kor,
Balhé Bronxban 21:00-kor,
Jackie Chan: Mennydörgés 22:45-kor
a Paramount Channel műsorán, a Viacom csoport filmcsatornáján!

A Paramount Channel TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/PARAMOUNT

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!