TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

A Discovery folytatja az elmúlt 100 év legnagyobb egyiptomi ásatását a titokzatos Királyok völgyében

 2021. április 22.

A méltán híres egyiptomi Királyok völgye számtalan fáraó temetkezési helyének számított. Egyiptom leghatalmasabb uralkodóit az itt található gyönyörűen kialakított, kincsekkel teli kamrákban helyezték örök nyugalomra, köztük a híres Tutanhamon, II. Ramszesz és Hatsepszut fáraók is itt nyugszanak. De mi rejlik vajon a hegygerincen túl a zord Nyugati völgyben? A Discovery nézői április 25-én, vasárnap este 20.00 órakor megismerhetik a válaszokat a Királyok völgye: Az elveszett sírok című különleges, kétórás műsorában.

A Discovery folytatja az elmúlt 100 év legnagyobb egyiptomi ásatását a titokzatos Királyok völgyében

A legtöbb egyiptomi turista szinte kivétel nélkül felkeresi a világhírű Királyok völgyét, ahol több mint hatvan ókori fáraó és egyiptomi nemes sírhelye található, mint például a gyermek fáraó, Tutanhamon kincsekkel teli sírkamrája. A völgy ugyanakkor Keleti és Nyugati egységre bontható, és a területen végzett több mint 200 éve tartó ásatások ellenére a Királyok völgyének nyugati része egészen idáig szinte teljesen feledésbe merült.

Most a valaha volt legnagyobb egyiptomi ásatás során a világhírű egyiptológus, Dr. Zahi Hawass által vezetett régészek egy csoportja a Nyugati völgybe utazik, hogy feltárják az ókori Egyiptom lenyűgöző történelmének egy új fejezetét.

A Discovery nézői számára nem idegenek az egyiptomi rejtélyeket felderítő ásatások – 2019 áprilisában Dr. Hawasst és csapatát már végig követhettük az Expedíció az ismeretlenbe: Egyiptomi különkiadás műsorában, ahogyan egy főpap 2500 éves múmiájára találnak rá az Al-Ghorifa nevű temetkezési helyen, Egyiptom középső részén.

A legújabb ásatás sem lesz egyszerű feladat a csapat számára, ugyanis a siker érdekében több száz tonna sziklát kell megmozgatniuk. De vajon képesek lesznek rá? Ha sikerül, a felfedezéssel akár örökre megváltoztathatják a történelmet. Dr. Hawass és csapata úgy hiszi, hogy ez a hatalmas szakadék Tutanhamon királyi családjának elveszett bizonyítékait rejtheti, de zord terepe és mérhetetlen nagysága miatt 3000 évig szinte teljesen felderítetlen maradt.

A Királyok völgye: Az elveszett sírok című műsort a Blink Films gyártotta a Discovery számára.

A sorozat iránt érdeklődők bátran bekapcsolódhatnak az online beszélgetésekbe a Facebookon, Instagramon, Twitteren vagy TikTokon és a #ValleyOfTheKings hashtaget használva.

A Discovery Channel TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/DISCOVERYCHANNEL

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!