TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

A maximumon is túl: katonai túlélőshow indul a Viasat Explore-on

 2017. szeptember 11.

Itt az idő, hogy feltegyük a kérdést: hol van az emberi tűrésküszöb valódi határa? Teszi ezt Anthony Middleton veterán katona is, a Viasat Explore most induló SAS: Aki mer az nyer című műsorában. A program főinstruktora mellett a brit haderő különleges egységében szolgált három ex-katona irányítja a versenyt, amelyben huszonöt férfit tesztelnek fizikailag és pszichésen egyaránt az ecuadori esőerdők mélyén. A tét nem kevés: túlélni a világ legnehezebb katonai kiválasztási folyamatát, az SAS (Special Air Service) speciális eljárását.

A maximumon is túl: katonai túlélőshow indul a Viasat Explore-on

Az Viasat Explore most induló survivor show-ja minden eddig ismert ilyen típusú műsort felülmúl. A fizikai alkalmasság itt teljesen alapvető követelmény: pszichés profilozás, nagyfokú alvásmegvonás, kitartáson alapuló tesztek, kihallgatások nehezítik a résztvevők mindennapjait. A feladatok a versenyzők rugalmasságát, alkalmazkodási képességeit és belső karakterisztikumait tesztelik.

Az embert próbáló kihívásokon túl a helyszíni körülményekkel is meg kell küzdenie a jelentkezőknek. Az instruktorok Ecuador kőkemény dzsungeleiben hőséggel, rovarokkal 95%-os páratartalommal várják a katonajelölteket.

A sorozat minden egyes eleme a SAS hiteles kiválasztási folyamatán alapul, amelynek célja, hogy egyedülálló katonákat találjanak egy olyan egységhez, amely semmilyen szempontból nem szokásos. A SAS a brit haderő legfontosabb harcértékű elit alakulata. Elismerten a világ egyik legkiválóbb és legjobban kiképzett katonai ereje, amely viszonylag kis létszámú, titokban tevékenykedő, ám annál közismertebb egység. Az SAS az Egyesült Királyság Különleges Erői keretben tevékenykedik.

„El tudom-e képzelni magam mellett egy háborús zónában? Ez minden különleges alakulatban szolgált katona legfontosabb kérdése’’, mondta Anthony Middleton, amikor az ideális jelöltről faggatták. A műsorvezető veterán már gyermekkorától fogva a fegyveres erőknél képzelte el magát. 2008-ban csatlakozott az SBS-hez (Special Boat Service), a Brit Királyi Haderő haditengerészeti szolgálatához. Négy évet töltött a speciális alakulatban, ahol vezető felderítő, elsőszámú tüzérségi operátor és mesterlövész titulusokat szerzett. Az SBS-hez való csatlakozása előtt a Royal Marines-nál és a 9 Parachute Squadron Royal Engineers-nél is szolgált, amelynek értelmében aztán teoretikusan a „brit elit erők szentháromsága” címet is kiérdemelte.

Tapasztalatainak köszönhetően felbecsülhetetlen értékű készségekkel rendelkezik a túlélés és a kitartás terén, amelyeket most televíziós túlélő műsorokban kamatoztat, nagy sikerrel.

A közel kéthétnyi intenzív megpróbáltatás alatt az újoncok minden limitjüket megismerhetik. Nincsenek érzelmek, csak kitartás és a saját határaik. A legtöbben elbuknak, de ki lesz az, aki bekerül az elit alakulatba? A nyers és könyörtelen kiképzést csak a legkeményebbek élik túl.

A műsort 2017. szeptember 12-től minden kedden 21:45-től láthatják a nézők.

A Viasat Explore TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/VIASATEXPLORER

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!