TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

192 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Álomkertek 3. évad és Mesterségek Memoárja premier

 2024. május 17.

Két saját gyártású produkció is debütál a pünkösdi hétvégén a Spektrum Home-on és a Spektrumon. Az Álomkertek harmadik évada bemutatja a publikum számára gyakran rejtett magyar ékszerdoboz-kerteket, míg a Mesterségek memoárja tisztelgés az évszázados hagyományokkal bíró kézműves foglalkozások mesteremberei előtt, új perspektívából, megindító képi világgal.

Álomkertek 3. évad és Mesterségek Memoárja premier

Az Álomkertek rutinos visszatérőnek számít a Spektrum Home képernyőjén. A Sütő Enikő és Szomoru Miklós műsorvezetésével érkező harmadik évad is különleges, lélegzetelállító kertekkel várja a nézőt. A műsorvezetőpáros segítségével idén késő tavasszal a nézők – többek között – ellátogathatnak egy, a fővárosi forgatagban épült városi oázisba, mely a 300 m2-es biotóval a béke szigeteként terül el Budapest tetején, valamint többet tudhatnak meg egy 5000 m2-es erdőkertről is, melyet a tulajdonosok 30 év alatt saját kezükkel alakítottak ki sűrű bozótos és vadrózsák helyén. A két műsorvezető bemutat egy szintén több ezer négyzetméteren elterülő gyűjteményeskertet is Gödön, de lesz szó japánkertekről, díszkertekről és tulipánkertekről is.

Azoknak, akik nem csak gyönyörködnének a látványban, Szomoru Miklós biztosít hasznos tippeket, tudnivalókat az epizódok során. Az okleveles kertészmérnöktől többet tudhatnak meg a nézők a természetes, heterogén, ökobarát megoldásokról, de az utcáról belátást gátló növényekről, állatbarát, természetközeli kertészeti praktikákról is szó lesz.

A többségében székelyföldi mesteremberekről szóló Mesterségek memoárja csodás látványvilága már-már vetekszik bármely álomkerttel, mondandója azonban annál megrendítőbb. Az egyedülálló kulturális jelentőséggel bíró alkotás főszereplői szénégetők, mesemondók, taplászok és pásztorok: gyakran évszázados, akár évezredes hagyományokra visszatekintő mesterségek, melyek gyakorlói a 21. században az elmúlással néznek szembe. Foglalkozásukkal akarva-akaratlanul letűnt idők mementóivá válnak, miközben egyszerre teremtenek időtlen értéket és dacolnak az ellenük dolgozó modern korral.

Az Egry Krisztián rendezésében készült Mesterségek Memoárja tisztelgés a hagyományos kézműves foglalkozást űzők előtt, akik mestersége egykor létfontosságú szerepet töltött be minden közösség életében.

Premierek:

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!