TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Az Egyesült Államok történetének egyik leghíresebb pere a FOX új sorozatában

 2016. május 19.

Parádés szereposztással, John Travolta, Cuba Gooding Jr., David Schwimmer, Sarah Paulson és Courtney B. Vance főszereplésével érkezik május 23-án az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy a FOX műsorára!

Az Egyesült Államok történetének egyik leghíresebb pere a FOX új sorozatában

A sorozat 1994 júniusába repíti a nézőket, amikor O.J. Simpson exnejét Nicole Brown-t és új barátját Ronald Lyle Goldmant egy éjszaka holtan találták meg házukban. A brutális kettős gyilkossággal a volt férjet, O.J. Simpsont vádolták, aki generációja sportlegendája, hazája egyik legnagyobb futballsztárja, és egyben az amerikai álom megtestesítője volt. A perből soha nem látott médiaszenzáció lett, a tárgyalást szinte szappanoperaként közvetítették végig a legnagyobb tévécsatornák. A büntetőügy megosztotta a nemzetet, és komoly kérdéseket vetett fel az Egyesült Államok igazságügyi rendszerével kapcsolatban. Az ügy kapcsán ugyanis újra előtérbe került a rendőrségi túlkapások kérdése a feketékkel szemben, valamint felmerült, hogy a bíróságok a bűnösségről és ártatlanságról faji alapon döntenek. O.J. Simpsont - bár számos bizonyíték szólt ellene -, végül felmentették a büntetőügyben, sokan azonban ezután is kétségbe vonták ártatlanságát.

Az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy sorozat az Egyesült Államok egyik legismertebb bírósági perét mutatja be, úgy, hogy a kulisszák mögé is bepillantást enged, és a háttérben játszódó politikai és rendőrségi játszmákat is feltárja. A történet Jeffrey Toobin The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson című könyvén alapul, és a bíróságon zajló, kaotikus háttéralkuk és merész húzások világába, valamint a vád és a védelem bravúros jogi csatájába kalauzolja a nézőket. Mindeközben a futballsztárhoz legközelebb álló embereket, és magát O.J. Simpsont is jobban megismerhetjük.

A főszerepet az Oscar-díjas Cuba Gooding Jr. alakítja, akit saját bevallása szerint nagyon megviselt a forgatás. „Nehéz volt semlegesnek maradva, hideg fejjel visszaadnom O.J. figuráját, mert minden nap változott a véleményem az ügyről. A sok kutatás, a könyv, a régi felvételek - rengeteg információ volt és valódi érzelmi hullámvasútba kerültem. Emlékszem, amikor az első epizódban a temetést vettük fel, és van egy rész, amikor O.J. megcsókolja Nicole holttestét. Ezután ebédszünetben visszamentem a lakókocsimba és sírtam. Belenéztem a tükörbe, és nem értettem, hogy mit művelek. Nagyon megérintett érzelmileg a szerep” – nyilatkozta Cuba Gooding Jr.

A futballsztár védőügyvédjét John Travolta játssza, aki sokat hezitált, hogy elvállalja-e a szerepet, és ezzel visszatérjen a tévéképernyőre, de végül a vezető producerek, Ryan Murphy és Nina Jacobson, valamint a forgatókönyv komolysága meggyőzte. A sorozat ugyanis nem szenzációhajhász feldolgozás, hanem ragaszkodik a tényekhez és a valóságos karakterekhez. Így megismerhetjük például O.J. legjobb barátját, Robert Kardashiant is, aki a perrel egy csapásra hírnevet szerzett, bár messze nem vágyott annyira a rivaldafénybe, mint később gyermekei.

Az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy május 23-tól hétfőnként 21 órakor látható a FOX műsorán.

A FOX TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/FOX

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!