TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Az Eurosport megszerezte a Hatnapos Kerékpárverseny közvetítési jogait

 2016. október 26.

Az új pályakerékpár versenysorozat, a Hatnapos Kerékpárverseny, első 2016/17-es szezonja érkezik az Eurosportra, amely a kerékpársport otthonaként az egész világra kiterjedő exkluzív közvetítési jogokat szerzett a versenysorozatra. Emellett a csatorna együttműködik a szervezőkkel abban is, hogy a nézőszám további növelése érdekében stratégiailag fontos közvetítési megállapodásokat kössön világszerte a helyi csatornákkal.

Az Eurosport megszerezte a Hatnapos Kerékpárverseny közvetítési jogait

A Hatnapos Kerékpárverseny jogtulajdonosa és szervezője a Madison Sport Csoport. A versenyeken a világ legjobb kerékpárosai állnak rajthoz, köztük Mark Cavendish és Sir Bradley Wiggins, Kenny de Ketele és Moreno de Pauw a belgáktól, valamint a francia duó, Morgan Kneisky és Benjamin Thomas. A versenyeket egy új, innovatív formátumban rendezik majd meg; vidám hangulatban, színvonalas zenei és más szórakoztató programok kíséretében élvezhetik a nézők a pályán zajló drámai küzdelmeket.

A sorozat első állomása október 25-én lesz a Lee Valley VeloParkban, ahol a 2012-es Londoni Olimpia pályakerékpár versenyeit rendezték. A sorozat további fordulóit Amszterdamban, Berlinben, és Koppenhágában tartják, a döntő éjszakai futam helyszíne pedig Palma de Mallorca lesz.

Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: „a Hatnapos Kerékpárverseny kétségtelenül igazi otthonra lelt az Eurosporton, ahol eseménynaptárunkban egész évben helyet kapnak a világ legnagyobb kerékpárversenyei, a sportág szerelmeseinek legnagyobb örömére.
Folyamatosan keressük az innováció lehetőségét a sportban: például akkor, amikor a kerékpárversenyek bonyolult versenystratégiáit mutatjuk be a kiterjesztett valóság eszközeivel, vagy amikor a világon először készítettünk egy kerékpárverseny alatt 360°-os VR filmet. Törekszünk arra, hogy a sportágat minél közelebb hozzuk a rajongókhoz, ezért is különösen izgatottan várjuk az együttműködést a Hatnapos Kerépárversennyel, támogatva ambiciózus törekvésüket a pályakerékpározás átalakításában.”

Mark Darbon, a Madison Sport Csoport vezérigazgatója kiemelte: „A Hatnapos Kerékpárverseny egy fantasztikus történelemmel rendelkező klasszikus sportágat öltöztet modern köntösbe, és ehhez elengedhetetlen, hogy kiváló partnerünk legyen az élő közvetítésekben. Az Eurosport kitűnően ismeri a kerékpársportot, ezért is gondoljuk úgy, hogy ők a tökéletes partner az új versenysorozat, a Hatnapos Kerékpárverseny közvetítésben. A versenyt úgy alakítottuk át, hogy a nézők számára még lenyűgözőbb, még izgalmasabb, és még jobban hozzáférhető legyen – attól függetlenül, hogy a helyszínen vannak, vagy otthon nézik az eseményt. Már alig várjuk az indulást!”

A versenyt hat egymást követő éjszaka tartják, és a versenyzők kétfős csapatokban mérik össze tudásukat különféle sprint és állóképesség számokban annak reményében, hogy a végén bajnokká koronázzák őket. Az esemény sarokköve a Madison futam, ahol a versenyzők felváltva szorítják ki és kényszerítik akcióra egymást, és ezzel egy lenyűgöző és rendkívül taktikus verseny tanúi lehetünk.

Az elit férfiak versenye mellett elit női verseny is helyet kap a sorozatban: női és férfi kerékpárosok harcolnak azért, hogy továbbjussanak a látványos egyéjszakás döntőbe, melyre Mallorcán, 2017. március 17-én kerül majd sor.

A Hatnapos Kerékpárverseny során úttörő közvetítési technikák is bevetésre kerülnek, hogy a rajongók még inkább testközelből szemlélhessék az eseményeket. Lesznek kerékpárra szerelt kamerák, valós sebességű felvételek, de a versenyzők szívfrekvencia- és pulzus adatai is láthatóak lesznek a közvetítések során. A pályakerékpár történetében először, minden versenyző helymeghatározóval lesz felszerelve, hogy a versenyt még pontosabban lehessen követni.

A sorozat az Eurosport csatornáin és egyéb platformjain is műsorra kerül, beleértve az Eurosport Playert, az Eurosport előfizetős szolgáltatását, amely lehetőséget ad a rajongóknak arra, hogy exkluzív tartalmakat nézhessenek igény szerint, ÉLŐBEN.,

A 2016/17-es Hatnapos Versenysorozat teljes eseménynaptára a következő:

London: 2016. október 25 – 30.
Amszterdam: 2016. december 6 – 11.
Berlin: 2017. január 19 – 24.
Koppenhága: 2017. január 26 – 31.
Mallorca (A Döntő): 2017. március 17.

Az Eurosport vitathatatlanul a Kerékpársport otthona, mindhárom Grand Tourt közvetíti, beleértve a Tour de France-t és mind az öt Monument versenyt. A kerékpársportok közvetítése terén valódi innováció volt, amikor az Eurosport a múlt hónapban bemutatta az eddigi első 360°-os VR filmfelvételt, amely futam közben készült a La Vuelta versenyen, melyet az Eurosport VR Applikációján keresztül nézhettek meg a rajongók.

Az Eurosport 1 TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/eurosport

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!