TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Egy fogkefével a világ körül

 2016. május 26.

A bohém, „zöld” kalandor, Rob Greenfield és filmes társa, James Levelle konkrét útvonalterv és pénz nélkül nekivág Dél-Amerikának. Céljuk, hogy eljussanak Brazíliából Panamába. A Discovery Channel új hatrészes, Egy fogkefével a világ körül című sorozatában Greenfield azt az elméletet teszteli, hogy találékonysággal, kemény munkával és ismeretlenek kedvességére építve körbe lehet-e utazni a világot.

Egy fogkefével a világ körül

Greenfield és Levelle szinte alig ismerte egymást az út kezdetén. A riói Galeão repülőtéren találkoztak, ahova Rob mindössze egy hátizsákkal, egy saruval és hatalmas mosollyal az arcán érkezett. A két vándor kalanddal egybekötött szociológiai kísérletre vállalkozott: hét országon keresztül 9000 kilométert utaznak, készpénz nélkül. A túlélőbajnok és a filmes a közös út minden egyes lépését rögzíti. Saját határaikat feszegetik, és szokatlan körülmények között új barátságukat is tesztelik. Rob lazasága, spontaneitása sokszor feszültséget szít kettejük között – kérdés, hogyan élik túl a kalandot és hogyan folytatják utazásukat. Minden nap kihívás, hogy ételt és hálóhelyet találjanak maguknak vagy utazni tudjanak, pedig gyakran igen erős a kísértés, hogy megálljanak pihenni egy-egy gyönyörű helyen.

A két vándor mindent kipróbál: az ételért és szállásért cserében építkezésen dolgoznak, marhapásztornak állnak, a szabad ég alatt, az út mentén alszanak, és egy titkos mennonita közösséggel is találkoznak. Útjuk során nyelvi korlátokkal, kultúrsokkal, heves viharokkal, perzselő forrósággal és nehéz tereppel szembesülnek – vajon sikerül Robnak meggyőznie ismeretlenül másokat, hogy segítsenek nekik?

Az Egy fogkefével a világ körül energikus és bátor utazás, amely bebizonyítja, hogy az alapvető együttérzés és az emberségesség lebontja a kulturális korlátokat. „Nem kell minden helyzetben pénzt használni – mondta Greenfield. – Se bankok, se hitelkártyák, se készpénz, egyik sem. Az egész a problémamegoldásról szól, a találékonyságról, arról, hogyan támaszkodhatok a leleményességemre, és számíthatok mások jóságára. Azt mondják, a pénz mozgatja a világot. De mi történik, ha te akarsz pénz nélkül mozogni a világban? Nehéz ügy, de élvezni kell – különben mi értelme van az egésznek?”

„Rob és James hihetetlen kihívás elé állították saját magukat az Egy fogkefével a világ körül sorozatban – mondta Liz Brach executive producer. – Az emberek együttérzése és segítő nagylelkűsége tette ezt a kalandot azzá, ami miatt különbözik más utaktól.”

A két kalandor célja, hogy 72 nap alatt több 9000 kilométert tegyenek meg, Rió és Panama között, miközben meglátogatják a kontinens legősibb városait, természeti tájait és híres látnivalóit. Az Egy fogkefével a világ körül epizódjaiban a nézők Dél-Amerika gyönyörű látványosságai mellett megismerhetik az itt élő emberek kultúráját, és azt, hogyan lehet pénz nélkül egy egész földrészt átutazni.

PREMIER: MÁJUS 29-ÉN, VASÁRNAP 13.00-KOR A DISCOVERY CHANNEL MŰSORÁN

A Discovery Channel TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/DISCOVERYCHANNEL

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!