TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Egyiptomi hónapot tart a Viasat History

 2023. szeptember 29.

Neves régészek és egyiptológusok segítségével repít vissza az időben a Viasat History – a történelmi csatorna október keddjeinek estéin a sokak által kedvelt ókori birodalmat, Egyiptomot emeli ki témaként. A főszerepet ezúttal Kleopátra és lánya kapja!

Egyiptomi hónapot tart a Viasat History

Az ókori Egyiptom tárul elénk a keddenként 21 órától időzített műsorblokkban, ahol elsőként a Kleopátra titkos sírja című dokumentumsorozat debütál. Egyiptom utolsó királynőjének nyughelyét évszázadok óta keresik, és ahogyan egyre több felfedezés történik, úgy kerülnek a régészek is egyre közelebb a talány megfejtéséhez. Ez a friss dokumentumfilm-sorozat a nyomok utáni izgalmas kutatást mutatja be az ókori városoktól, Taposiris Magnától és Epheszosztól indulva, Görögországon és Olaszországon át az Alexandria körüli tengerfenékig. A nézőt a helyszíni ásatások és 3D-s modellezés hozza még közelebb a témához, miközben egy kosztümös kisfilm szemlélteti Kleopátra sorsát. Sőt, az alkotók arra is vállalkoztak, hogy megpróbálják tisztázni a legendás asszonyt övező rejtélyeket, mert – mint mondja a sorozat egyik történésze – „Kleopátrát több rejtély övezi, mint a történelem bármely más női alakját.”

Külön dokumentumsorozat is foglalkozik egyébként Az ókori Egyiptom királynőivel, amelyek közül igazi csemegének számít az október 17-én vetített Kleopátra lánya premier, amely bemutatja Kleopátra Szeléne kevésbé ismert, ám annál érdekesebb életét. Ő anyjának a római Marcus Antoniussal folytatott, kudarcra ítélt szerelmi kapcsolatából született, majd a családból csak ő maradt életben. Fogolyként Rómába hurcolták, de sikerült felülkerekednie a sorsán: feleségül ment az afrikai királyhoz, II. Jubához, és a kontinens egyik legnagyobb királynőjévé vált.

Mindemelett olyan Egyiptommal kapcsolatos dokumentumfilmek kerülnek még műsorra, mint A hieroglifák titkai, a Tutanhamon: Az utolsó kiállítás és az Egyiptom elveszett piramisa, amelyek mind-mind lényegesen hozzájárulhatnak az ókori birodalommal kapcsolatos ismeretek tágításához.

Műsorinfó: Viasat History

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!