TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Extrém hivatások a DoQ műsorán

 2016. február 23.

Hogyan lehet az emberek segítségére az ejtőernyőzés? Mely eszközzel lehet egyszerre hegyeket és hajszálakat félbevágni? Mi a közös Viktória királynőben és Dwayne "The Rock" Johnsonban? Csak néhány kérdés a sok közül, amelyekre a DoQ legújabb sorozata keresi a válaszokat. A február 23-án debütáló Extrém hivatások feltárja a történelem legizgalmasabb szakmáinak, találmányainak és szolgáltatásainak történetét, bemutatva fejlődésüket egészen az ókortól kezdve napjainkig.

Extrém hivatások a DoQ műsorán

Az élet egy hatalmas gépezet, amelynek apró fogaskerekeiként mind végezzük a magunk feladatait. Sokszor azonban nem látjuk és bele sem gondolunk, milyen összetett munkafolyamatok állhatnak olyan természetesnek számító szolgáltatások mögött, mint például a szemétszállítás, vagy milyen lehetőségek rejlenek egyes hétköznapi tárgyakban. Ki gondolná például, hogy a szubkultúránk részének tekintett tornacipők egyes tudósok szerint az emberi evolúció következő lépcsőfokát jelenthetik? Vagy mi lehet a közös Thomas Edisonban, Viktória királynőben, Lady Churchillben, Dwayne "The Rock" Johnson-ban és Kid Rock-ban? Hogy használják az extrém hobbinak titulált ejtőernyőzést napjainkban és milyen szerepet játszott a második világháborúban? Hogyan járult hozzá a fegyvergyártási technológia az öngyújtó vagy egy egyszerű gumiszalag megszületéséhez?

Jól ismert tárgyak és szolgáltatások történelmét, illetve gyártási folyamatait helyezi a középpontba a DoQ február 23-án induló vadonatúj sorozata. Az Extrém hivatások házigazdája, Daniel H. Wilson megvizsgálja, hogy a tornacipők, a fegyverek és a lőpor, a sör, a szemétszállítás, a robotok, az ejtőernyőzés, az elektromos kéziszerszámok, az acél, a motorkerékpárok, és a tetoválások hogyan befolyásolták életünket évekkel ezelőtt, és hogyan hatnak napjaink társadalmára.

Extrém hivatások premier február 23-án 21:05-kor a DoQ műsorán.

A DoQ TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/DOQ

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!