TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

192 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Ezek Észak-Amerika legveszélyesebb munkái

 2016. október 20.

Létezik egy hely az USA-ban, ahol az olyan hétköznapi foglalkozások is életveszélyesek, mint az idegenvezető, a buszsofőr, vagy a szemétszállító. A DoQ új dokumentumfilm-sorozata, a Keményen Alaszkában epizódról-epizódra mutatja be azokat a bátor és kitartó munkásokat, akik nap mint nap az életüket kockáztatják a legzordabb államban. Íme, öt foglalkozás, ami bizonyítja, hogy Alaszkában bizony minden keményebb!

Ezek Észak-Amerika legveszélyesebb munkái

Medvetámadás az udvarban
Az alaszkai szemétszállítóknak sokkal többel kell megküzdeniük, mint a hulladék kellemetlen szaga vagy látványa. Munka közben olyan óriási medvefajok támadhatnak rájuk, mint a grizzly vagy a barnamedve, hiszen ezek a ragadozók gyakran időznek a konténerek körül, ugyanis a jeges vidéken, a kukákban talált ételmaradékok könnyebb táplálékforrást jelentenek, mint a vadászat. Így az éhes medvék könnyen a kukásokra támadhatnak, nem egy ilyen halálesetet jegyeznek Alaszkában.

Idegenvezető = Indiana Jones
Míg a nagyvárosokban az idegenvezetőknek elég ismerni a helyi nevezetességeket, alaszkai kollégáiknak ennél nehezebb a dolga: amellett, hogy a vadont járva rájuk is bármikor támadhatnak medvék, nekik a hóval, jéggel borított tájakon is át kell vezetniük a turistacsoportokat. A vérbeli alaszkai idegenvezetőknek ezért kiválóan kell tudniuk evezni és hegyet mászni is, de a drótkötélpályákon való jártasság is alapkövetelmény.

Leszállópálya a jégen
A külvilágtól elzárt területeket Alaszkában időnként csak helikopterrel lehet megközelíteni, ahol a pilótákat nem aszfaltozott leszállópálya fogadja, hanem ott kell landolniuk, ahol csak tudnak: ez sokszor síkos és egyenetlen gleccsereket, néha befagyott tavakat jelent, ahol egyáltalán nem egyszerű leszállni a gépekkel.

Mad Max a tundrán
A turistákat szállító buszok Alaszkában gyakran kimerészkednek az érintetlen természetbe is, melynek előnyei és hátrányai is vannak: míg a gyönyörű környezet elvarázsolja a kalandos kedvű látogatókat, a sofőrnek annál stresszesebb a munkája, hiszen távol a civilizációtól egyedül ő felel a csoportjáért. Ilyenkor egy defekt, vagy egy elvétett kanyar életekbe kerülhet, így a felelősség terhe óriási.

A világ legnehezebb állása
A világ legveszélyesebb munkája az alaszkai rákhalászoké. Nem hiába: a legénység a haragos óceánon hánykolódva, zsúfolt hajók jéggé fagyott fedélzetén dolgozik, miközben metsző hideg szél süvít, és folyamatosan szakad az eső… Nem csoda, hogy a statisztikák szerint ebben a szakmában messze a legmagasabb az elhalálozási arány: százezer rákhalászból átlagosan 142 veszti életét a könyörtelen vizeken. Mégis, a 20,000 - 50,000 dolláros (8-14 millió forintos) fizetés a három hónapos szezonra vonatkozóan sokaknak csábító.

A dokumentumfilmek és a reality műsorok formátumát házasító sorozat házigazdája, az ízig-vérig alaszkai Geo Beach ilyen és ehhez hasonló szakmákat mutat be, miközben végigkalauzolja a nézőket a legészakibb állam legszebb és legzordabb tájain.

Keményen Alaszkában október 21-től minden pénteken 22.00 órakor a DoQ műsorán!

A DoQ TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/DOQ

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!