TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Friss dokumentumfilmek a nyilvánosságra hozott Kennedy-akták nyomán

 2023. november 17.

Különleges műsorblokk indul a Viasat History-n a 20. század egyik legmeghatározóbb és legsokkolóbb történelmi pillanatának, John Fitzgerald Kennedy elnök 1963. november 22-i meggyilkolásának 60. évfordulója alkalmából. A merényletet követően az amerikai kormány rengeteg aktát titkosított, amelyek közül 13 ezer dokumentumot tavaly év végén nyilvánosságra hoztak. Az új információk birtokában több apró részletre is fény derült a gyilkosság körülményeire vonatkozóan – ezek alapján születtek azok a vadonatúj, hazánkban 2023. november 19. és 26. között debütáló dokumentumfilmek, amelyek új szemszögből vizsgálják meg a végzetes napot.

Friss dokumentumfilmek a nyilvánosságra hozott Kennedy-akták nyomán

A nemrégiben napvilágot látott, eddig titkos aktáknak és az ezeket feldolgozó dokumentumfilmeknek köszönhetően egyedi betekintést kapunk a végzetes nap történéseibe, valamint több, a merényletet övező teóriát is jobban át lehet majd látni.

JFK - 24 ÓRA, AMI MEGVÁLTOZTATTA A VILÁGOT (November 19-én, vasárnap 21:00 órakor)
Ez a dokumentumfilm eddig ritkán látott archív felvételeket mutat be a világ minden tájáról. 60 percben követhetjük nyomon John F. Kennedy elnök hivatali idejének utolsó 24 óráját, valamint az azt követő letartóztatást és a fegyveres Lee Harvey Oswald meggyilkolását.

JFK: A VÉGSŐ BIZONYÍTÉK (November 19-én, vasárnap 22:00 órától)
A kétrészes sorozat az elnök elleni merénylet mögötti rejtélyeket igyekszik felderíteni, és utánamegy a különböző összeesküvés elméleteknek is: sorra veszi a családját, ellenlábasait, politikai kapcsolatait és azt, kinek állhatott érdekében a meggyilkolását ösztönözni. Dr. David J Hall a feloldott dokumentumokat összeveti a szemtanúk beszámolóival, illetve a kutató történészek bizonyítékaival, amelyek segíthetnek a valós tények megállapításában.

JFK: A HÁZIVIDEÓ, AMI MEGVÁLTOZTATTA A VILÁGOT (November 26-án, vasárnap 21:00 órakor)
A film egy figyelemre méltó videófelvétel történetét mutatja be, amely John F. Kennedy elnök meggyilkolását rögzítette az elsőtől az utolsó pillanatig. Készítője Abraham Zapruder dallasi ruhagyáros, aki azzal, hogy filmre vette az eseményt, a nyomozás kulcsfontosságú személyévé vált. A videó tulajdonjogi kérdései pedig csak tovább táplálják az összeesküvés elméleteket.

Műsorinfó: Viasat History

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!