TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Hidegháborús krimisorozat indul a TV4-en

 2023. május 05.

Megérkezett Magyarországra az Ipcress-ügyirat című hidegháborús kémsorozat, amelyben a néző szemét a lenyűgöző látványvilág és a divatos szereplők, a figyelmét pedig a fordulatos események kötik le. A 2022-es - tehát roppant friss - széria új részeit a TV4-en vasárnaponként láthatják a kémsztorik rajongói. Május 7-én 21 órától az első, 22 órától a második epizódot tűzi műsorára a Network4 csoport csatornája.

Hidegháborús krimisorozat indul a TV4-en

Az Ipcress-ügyirat alapja Lan Deighton ma már klasszikusnak számító kémregénye, valamint azok folytatásai. A könyvekből készült filmes adaptációkban Michael Caine játszotta a főszerepet. A 21. századi verzióban Harry Palmer főhős szerepét Joe Cole kapta, aki filmekben és sorozatokban is bizonyított már. Feltűnt többek között a Szemekbe zárt titkok, A kíméletlen és A jég ellen című filmekben, a Fekete tükör és a Birmingham bandája című sorozatokban.

A sztori szerint Harry Palmer katonából lett csempész, aki a hidegháború idején úgy kerülhet ki a börtönből, ha - a tudását kamatoztatva - a titkosszolgálathoz szegődik. Beszervezését Dalby őrnagy végzi, akit Tom Hollander alakít. A színészt legutóbb a Fehér Lótusz második évadában láthattuk. A frissen szabadult Palmert Kelet-Berlinben vetik be csinos kémtársával, Jean Courtney ügynökkel (Lucy Boynton) együtt, hogy megtaláljanak egy eltűnt brit atomtudóst. A küldetés veszélyesebb, mint gondolnánk. Lucy Boynton ismerős lehet a filmkedvelőknek: a színésznő a Freddy Mercury életét feldolgozó Bohemian Rhapsody női főszereplője volt.

Az alkotók kissé átírták, modernizálták Deighton klasszikusát, valamint nagy figyelmet fordítottak a látványvilágra. A szereplők divatos öltözéke, a korhű kellékek mind a minőségi megvalósításról szólnak. A szereplőgárda mellett az alkotógárda is garancia a sikerre, a producer, a forgatókönyvíró és a rendező olyan ikonikus produkciók elkészítésében vettek részt, mint A korona sorozat, a Trainspotting, a Fekete tükör (Black Mirror), vagy A part.

Az Ipcress-ügyirat új epizódjai minden vasárnap 22:00-tól láthatók a TV4 műsorán.

Műsorinfó: TV4

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!