TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

192 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Indul a Bundesliga

 2020. szeptember 18.

A címvédővel, a Bajnokok Ligáját 2020-ban megnyerő Bayern Münchennel indul a Bundesliga 2020-21-es idénye. Az Allianz Arenában ugyan most még nem lesznek nézők, de a német bajnokság meccsein korlátozott számban, az aktuális helyzetre való tekintettel már engednek majd be szurkolókat. A Bundesliga meccseit idén is a Sport TV közvetíti.

Indul a Bundesliga

A Bundesliga volt a legbátrabb és leggyorsabb a 2019-20-as bajnoki szezon lezárását illetően, a német focipályákon indult újra az élet először Európában a koronavírusjárvány miatti leállás után. A szezon végül a Bayern München sikerével zárult, a bajorok megelőzték a Borussia Dortmundot és a Lipcsét. Talán a megfelelő formaidőzítés is hozzájárult ahhoz, hogy a Bayern nem állt meg ennyinél, és később a Bajnokok Ligája trónjára is felült Portugáliában, veretlenül lett BL-győztes.

Alig egy hónap telt el, és ma újra pályára lépnek Thomas Müllerék, méghozzá a Bundesliga idénnyitóján a Schalke 04 ellen az Allianz Arenában (az első kupameccsüket elhalasztották). A találkozót természetesen élőben közvetíti a Sport1 20:30-as kezdéssel, a kommentátor Méhes Gábor lesz.

Ha ez nem volna elegendő, láthatunk majd magyar érdekeltségű meccseket is az első fordulóból, hisz továbbra is a Bundesliga a legtöbb magyar légióst foglalkoztató topbajnokság, Gulácsi Péter és Willi Orban a Lipcsében szerepel, Sallai Roland a Freiburg, Szalai Ádám pedig a Mainz játékosa, és a Herthában is tulajdonképpen bármikor pályára léphet egy Dárdai-fiú. A Sport TV első forduló menetrendjében szerepel egy magyar rangadó (Lipcse-Mainz, vasárnap 15:30, Sport2), Sallai Rolandék stuttgarti vendégjátéka (szombat 15:30, Sport2), de a Borussia Dortmund – Mönchengladbach (szombat 18:30, Sport2) és a Wolfsburg – Leverkusen (vasárnap 18:00, Sport2) meccsek is. Hétfőn 19:30-kor a Sport1-en pedig ismét jelentkezik a Sport TV népszerű Bundesliga-magazinja, a Germánia.

Ami a nézőket illeti, a nyitómeccsen a Bajorországban növekvő koronavírusos fertőzések miatt nem lehetnek nézők, de a Bundesliga-stadionjaiba limitált létszámban mégis visszatérhetnek a szurkolók. Országosan a stadionkapacitás 20 százalékában határozták meg a maximális szintet, de minden esetben a tartományi egészségügyi hivataloké az utolsó szó. Ha a százezer főre jutó fertőzöttek száma meghaladja a 35-öt, és a fertőzésveszély nem szorítható korlátok közé, a szabályok szerint a nézők nem mehetnek be a stadionba.

A németek az előző szezon lezárásánál bizonyították, hogy fegyelmezetten, a mindenkori szabályok betartása mellett lehet meccseket rendezni, most pedig arra készülnek, hogy ezen elvek mentén idővel a stadionokat is újra megtöltsék nézőkkel.

A Bundesliga mérkőzéseit 2020-21-ben is kizárólag a Sport TV közvetíti.

Az első forduló menetrendje:

Bayern München – Schalke: szeptember 18., péntek 20:30, Sport1 (kommentátor: Méhes Gábor)
VfB Stuttgart – Freiburg: szeptember 19., szombat 15:30, Sport2 (kommentátor: Méhes Gábor)
Borussia Dortmund – Mönchengladbach: szeptember 19., szombat 18:30, Sport2 (kommentátor: Faragó Richard)
RB Leipzig – Mainz: szeptember 20., vasárnap 15:30, Sport2 (kommentátor: Faragó Richard)
Wolfsburg – Leverkusen: szeptember 20., vasárnap 18:00, Sport2 (kommentátor: Faragó Richard)
Germánia: szeptember 21., szombat 19:30, Sport1

A Sport1 TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/sport1
A Sport2 TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/sport2

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!