TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Induljon a nyár az állati vígjáték klasszikussal

 2016. május 30.

Ki más hozhatná el nekünk az önfeledt nyári szórakozást, mint Ace Ventura? A Jim Carrey által alakított bohókás detektív garantáltan jókedvet csempész majd a szerda estébe. Ace Ventura ugyanis a Paramount Channel képernyőjére érkezik, hogy elsöprő energiával vesse bele magát az állati nyomozásba. Jöjjön néhány nevetésre hangoló emlékezetes poén az Ace Ventura – Állati nyomozoo és az Ace Ventura 2. – Hív a természet című filmekből, és pár érdekesség is.

Induljon a nyár az állati vígjáték klasszikussal

Dörzsöltebb Ethan Huntnál, eszesebb, mint Sherlock Holmes, sármosabb, mint James Bond. Igen, ő a kissé flúgos, szélesen gesztikuláló, utánozhatatlan mozgású és eltúlzottan artikuláló állatimádó nyomozó, Ace Ventura, aki szerda este a Paramount Channel-en szórakoztatja a nézőket. A Jim Carrey által megformált bohókás karakter emlékezetes poénjaival garantálja az egész estés nevetést, húsz év elteltével, még a mai napig is. Ha csak eszünkbe jut a Hív a természet groteszk kezdőjelenete, amikor az afrikai szavannán a szerencsés turisták szemtanúi egy orrszarvú bébi világra jöttének, már rögtön mosolygunk. Továbbá a beszélő fenék, a guanókóstolás és a feledhetetlen szólások, mint például a „sikákáááá”, szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy a legnépszerűbb vígjátékok közé soroljuk az Ace Ventura filmeket.

A legtöbbek által jól ismert és szeretett poénokon kívül azonban akadnak kevéssé köztudott érdekességek is a filmekkel kapcsolatban. Ace Ventura szerepét például első körben a Kőkorszaki szakik Bénijeként ismert Rick Moranisnak szánták – de végül az alkotók elvetették az ötletet, és Jim Carrey mellett döntöttek. Néhány évvel később az Ace Ventura karakterrel még ismertebbé vált Carrey és Anthony Hopkins egy közös vacsora során arról beszélgettek, honnan merítenek ihletet egy-egy karakter megformálásakor. Kiderült, hogy Ace Ventura modorát, kinézetét és mozgását a madarak inspirálták – ezt egyből megértjük, ha az állati nyomozót magunk elé idézzük.

A legszemfülesebb rajongók egy érdekes utalást is felfedezhetnek az Ace Ventura – Állati nyomozoo. A történet során kezdetben bizonytalan, hogy Ace egy férfi vagy egy nő után nyomoz-e, de az egyik jelenet megadja erre a választ: az asztalon elhelyezett két alma és közte a banán burkolt előzetes utalás Lois Einhorn valódi nemére. Az Ace Ventura alkotói egyébként Jim Carreynek is kedveztek a forgatáskor, ugyanis az egyik jelenetben az egyik kedvenc tinédzserkori bandája, a Cannibal Corpse zenekar is feltűnik!

Az Ace Ventura 2: Hív a természet történetének középpontjában álló szent fehér denevérrel kapcsolatban is találunk pár érdekességet. Az állatimádó Ventura a filmben nagyon tart Sikakától, habár az, hogy a denevérek berepülnek az emberek hajába, már régen tévhitnek bizonyult. A valóságban azonban a szent denevér nem létezik, viszont él egy hondurasi fehér-denevér nevű faj, amely emlékeztet a filmbéli állatra. A különbség azonban óriási: ugyanis a hondurasi denevér egyáltalán nem félelmetes külsejű, inkább nagyon aranyos, mivel mindösszesen 4 centiméter körüli, sárga fülecskéi vannak, és a levelekből épített kis sátrában él.

Ace Ventura – Állati nyomozoo június 1-jén (szerdán) 19:30-tól, Ace Ventura 2. – Hív a természet 21:00-tól a Paramount Channel műsorán, a Viacom csoport filmcsatornáján!

A Paramount Channel TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/PARAMOUNT

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!