TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

192 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Jön a Légió - Világpremierrel indul a Marvel-sorozat

 2017. február 08.

Képzelet vagy valóság, amit látunk? Ezt a kérdést sokszor a főhős, David Haller (Dan Stevens) is felteszi magának. A személyiségzavarral küzdő, skizofrénként diagnosztizált férfit gyerekkora óta kezelik elmegyógyintézetekben. A harmincas évei elején járó David most újra kórházba kerül, ahol teljesen elvész a napok monoton rutinjában: evés, terápia, gyógyszer, alvás. Mindennapjai kellemes zsibbadtságát teljesen felkavarja, amikor megérkezik az intézetbe egy gyönyörű új beteg, Syd (Rachel Keller). David és Syd megmagyarázhatatlanul vonzódnak egymáshoz, és egy különös találkozás után a férfi kénytelen szembenézni azzal a megdöbbentő lehetőséggel, hogy a fejében dübörgő hangok és látomások nagyon is valóságosak.

Jön a Légió - Világpremierrel indul a Marvel-sorozat

A Légió című sorozat egy zavarodott fiatalember történetét meséli el úgy, hogy sokszor nemcsak a főhős, hanem a nézők sem tudják, hol a határ valóság és képzelet között. A karakter először 1985-ben bukkant fel a Marvel képregényekben. Az X-Men unvierzumból Xavier professzor fiaként ismert Légió azonban több mint egy személyiségzavaros fiatal. A szuperképességekkel bíró mutáns kezdetben még maga sincs tisztában erejének nagyságával, ám szépen lassan rájön, hogy emberfeletti tudással bír. Már csak az a kérdés, mihez kezd ezzel, és a fejében dübörgő hangokkal.

A Légió sorozat alkotója az Emmy-díjas író, forgatókönyvíró és producer, Noah Hawley, akinek olyan műsorok fűződnek a nevéhez, mint a Fargo és a Dr. Csont. „Van egy férfi, egy kívülálló, aki nem illik bele a normális társadalomba. Gyerekkora óta tudja magáról, hogy beteg, majd találkozik egy csoporttal, akik azt állítják, valójában különleges erővel bír. Ez az elgondolás nagyon érdekes és inspiráló volt számomra, hogy vajon hol vannak a határok a valóság és a pszichózis között, illetve mennyire képes a környezet visszajelzése hatni az egyénre” – mondja Noah Hawley.

A főszereplő David Hallert a Downton Abbey-ből is ismert Dan Stevens alakítja. „David folyton megkérdőjelezi saját magát, a körülötte lévő embereket, sőt még a vele történő dolgokat is. Ugyanezt teszi majd a néző is, ahogy követi a sorozatot. Ez egy nagyon izgalmas karakter, nemcsak színészileg, hanem remélhetőleg a közönség számára is” – mondja Dan Stevens.

A Légió február 9-től csütörtökönként 21 órakor látható a FOX műsorán.

A FOX TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/FOX

 

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!