TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Két új műsor indul a TV Paprikán

 2015. december 18.

Két vadonatúj, saját gyártású sorozat kezdődik december 21-én a TV Paprikán. A Világevő Jókuti András – akit nem kifejezetten az egészséges ételek megszállottjaként ismertünk meg – most az ország nyolc tájegységét bejárva, nyolc kiváló séffel közösen azt bizonyítja be, hogy igenis lehet egy étel egyszerre egészséges és finom. A tízrészes, egyenként 15 perces “Egy falat - Dános Tamással” című sorozatban pedig falatnyi fogások készülnek, igazi vendégváró harapnivalók.

Két új műsor indul a TV Paprikán

A Világevő Jókuti András utazásai során a nagyvilág konyháit kóstolja végig. Most azonban, a “Séfek, kíméljetek” című sorozat műsorvezetőjeként, - amely december 21-én mutatkozik be a TV Paprikán - hazánk legszebb helyein és az ország legkiválóbb séfjeivel együtt főzve, a helyi termelőktől származó alapanyagokkal igyekszik bebizonyítani, hogy az egészséges, kímélő ételek igenis nagyon finomak. A nyolcrészes sorozatban András hazánk nyolc kimagasló színvonalú konyhát vivő éttermét keresi fel és a séfekkel közösen készíti el az ínycsiklandó fogásokat.

Budapesten Sárközy Ákos Michelin csillagos séffel ehető virágokkal készül a különleges menü, a Káli-medencében, a Liszkay kúriában Liszkay Mihállyal bárányvese, majd egy különleges vajszósszal balatoni fogasfilé kerül a tányérokra. Zebegényben Ruga Endre séffel őz készül és egy rendhagyó túrógombóc, de megismerhetjük többek között Pannonhalma, Sümeg, Sárvár és Mád legkiválóbb séfjeinek remekműveit valamint a tájegységek helyi termelőit is.

“Óriási élmény volt a forgatás, profi szakemberekkel az ország legszebb helyszínein főzni… szerintem bárki szívesen cserélne velem! A végeredményre is büszkék lehetünk, érdekes és hasznos színfoltja lett a sorozat a hazai gasztronómiai kínálatnak. Megtisztelő együtt főzni Michelin-csillagos séffel, de a kedvencem akkor is a világ legviccesebb birkapásztora, István, és a kutyája, Divat!” – mondta Jókuti András, aki hozzátette: “Az utóbbi években egyre jobban megtanultam megbecsülni a zöldségeket, a halakat, az egészséges ételeket, hiszen nem feltétlenül jelentenek lemondást az élvezetekről, viszont már rövid távon is érvényesülhet a hatásuk, érdemes tehát odafigyelni!”

Az angol fingerfood elnevezést az evőeszköz nélkül, kézből ehető party falatokra használjuk. Mindannyian ismerünk néhány ilyen receptet, jól bevált például a dipek, mártogatósok készítése egy-egy baráti összejövetelre. De abból sem mindegy, milyen különlegességgel tudunk előrukkolni. Legyen például a sajtkrémből mediterrán ricottakrém, vagy egy padlizsánkrém helyett mondjuk padlizsánkaviár. Dános Tamás profi hobbiséf – akit a TV Paprika nézői a Piknik című sorozatból már jól ismerhetik – ezúttal nem kiránduláshoz készít útravalót, hanem kifejezetten az otthonmaradós estéket veszi célba. Olyan, gyorsan elkészíthető falatokat mutat a nézőknek, amelyekkel garantáltan sikert aratunk barátaink körében, ha felugranak egy borozós-beszélgetős estére, vagy arra az esetre, ha egyszerűen csak finom harapnivalók kíséretében filmeznénk otthon.

“A karácsonyi asztalnál rengeteg időt töltünk ülve, napokig megyünk egyik családi étkezőtől a másikig. Számomra ilyenkor felüdülést jelent a két ünnep között, majd szilveszterkor csak fél kézzel, akár állva is fogyasztható kímélő falatkák elkészítése. És a barátaim is imádják!” – mondta Tamás, aki minden adásban 2 receptet mutat be, sósat és édeset egyaránt, amelyek mindegyike egyszerűen elkészíthető, de ugyanakkor látványos és különleges falat. A falatnyi ételek elkészítésénél a gyorsaságon kívül a praktikusság is fontos szempont: a hobbiséf megmutatja, hogy maradékokból is készülhetnek ínycsiklandó vendégváró falatok, ilyen pédául a maradék rizottóból készült rizotto pogácsa articsókával és főtt sonkával díszítve, de kiderül, hogyan lehet a száraz bagett és a pillanatok alatt elkészíthető hagymalekvár is tökéletes vendégváró fogás.

A TV Paprika TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/TVPAPRIKA

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!