TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Légimentők az Everesten

 2017. április 09.

A Mount Everest megmászása emberpróbáló és életveszélyes feladat. Nincs is olyan év, hogy hegymászók, túrázók vagy a kísérő serpák ne sérülnének meg vagy válnának mozgásképtelenné ezen a veszélyes terepen. Ha megtörténik a baj, a hegyen tartózkodók élete a speciális mentőalakulatokon múlik. A Discovery Channel új sorozata, a Légimentők az Everesten, a helikopteres mentők felelősségteljes és veszélyes munkáját mutatja be testközelből.

Légimentők az Everesten

A Mount Everest legnagyobb magasságába merészkedő mentőhelikoptereinek pilótái az életüket is kockára téve mentik a hegyen rekedteket, az ő munkájuk kerül most a Discovery Channel új, Légimentők az Everesten című hat részes sorozatának a középpontjába.

Egy évvel 2015-ös a nepáli földrengés után, ami az Everestet is megrázta, a hegymászók újra visszatérnek, hogy meghódítsák a Föld legmagasabb pontját. Velük együtt természetesen a hegymászók életét óvó helikopteres mentőosztagok is felkészülnek az új szezonra.
Ebben az éven is hegymászók, kalandorok és serpák százai törnek a csúcs felé. A vállalkozás kockázatos, sőt, életveszélyes. Itt tényleg csak egy hajszál választja el egymástól életet és halált és van, hogy a legtapasztaltabb hegymászók vagy serpák egy apró hiba miatt kerülnek életveszélyes helyzetbe - Ők mind a világ egyik legjobban felkészült, profi mentőcsapatára vannak bízva.

A légimentők az Everesten című sorozat, hatszor hatvan percbe sűrítve próbálja megragadni a hivatásuk lényegét és bemutatni annak nehézségeit és örömeit egyaránt. A Discovery Channel a világ egyik legszebb, egyben legveszélyesebb pontjára kalauzolja el a nézőit. A sorozat által végigkövetett időszakban is több száz segélyhívás érkezett, ezeken az eseteken keresztül nyilvánvalóvá válik majd, hogy ez nem csak az egyik legveszélyesebb hivatás, de egyben a legnagyobb felelősségérzetet és lelkijelenlétet igénylő is.

“Elkalauzolni nézőket egy nem mindennapi helyre és nem mindennapi nézőpontokat feltárni előttük, ez a Discovery hitvallása. Ezzel a nem mindennapi sorozattal újabb drámai területekre lépünk, mind fizikailag, mind pedig emocionálisan.” – mondta a műsorról a Discovery Netwoks tartalomért felelős kreatív osztályának képviselője. – “Mi így tisztelgünk azok előtt a nők és férfiak előtt, akik kockára teszik a saját életüket annak érdekében, hogy másoknak segítsenek, a világ egy olyan pontján, ahol a legembertpróbálóbb körülmények között kell teljesíteniük a feladatukat. Erre a területre visszük el mi is a kameráinkat, hogy bemutassuk a világukat.”

LÉGIMENTŐK AZ EVERESTEN: ÚJ ÉVAD ÁPRILIS 9-TŐL, VASÁRNAPONKÉNT 20:00-KOR CSAK A DISCOVERY CHANNEL MŰSORÁN

A Discovery Channel TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/DISCOVERYCHANNEL

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!