TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Muhammad Ali-emlékműsor a Sport TV-n

 2016. június 09.

Június 10-én, pénteken este nyolc órától két órában Muhammad Alira emlékezik a Sport TV. A sportcsatorna feleleveníti az ökölvívás egykori királyának emlékezetes csatáit, a stúdióban pedig ökölvívó-szakértők mesélnek róla, miért volt Ali a ringben és a ringen kívül is a legnagyobb bajnok.

Muhammad Ali-emlékműsor a Sport TV-n

A Sport1 pályafutása legnagyobb összecsapásaival, valamint stúdióműsorral emlékezik temetése napján Muhammad Alira, „A Legnagyobbra”. A stúdióban a műsorvezető Matuz Krisztián, valamint Erdélyi Kálmán, Szántó Imre (Öcsi bácsi) és Szegő András beszél arról, miért tartották Muhammad Alit a legnagyobb ökölvívónak és a ringen kívül is példaképnek, miért volt a nép bajnoka, illetve miképp lett belőle ikon. Az archív felvételekből talán az ifjabb generáció tagjai is megismerhetik a bajnokot, akinek pályafutását saját sportolói kvalitása mellett az Egyesült Államok politikailag hányattatott évtizedei is meghatározták.

A műsorban több emlékezetes meccséből láthatunk részleteket, olyanokból, amelyeket még az iszlám hitre való áttérés és a Muhammad Ali név felvétele előtt Cassius Clayként vívott 1964 előtt, továbbá az 1966-os Cleveland Williams elleni ütközet, amelyen sok szakértő szerint élete formáját mutatta, látható lesz továbbá a három és fél éves, a sorkatonai szolgálat megtagadása miatti eltiltását megelőző Zora Folley elleni 1967-es csatája.

Mindezek mellett a történelem talán leghíresebb címmeccse, a Rumble in the Jungle is képernyőre kerül, amit az akkor még veretlen George Foremannel vívott Zaire fővárosában, Kinshasában 1974. október 30-án. Itt Ali visszaszerezte világbajnoki címét, újra elmondhatta, ő a legnagyobb, és itt készült róla leghíresebb mérkőzésfotója, ahol diadalmasan áll a földön fekvő Foreman felett.

A Sport1 TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/sport1

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!