TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Rejtélyes tengeri katasztrófák és több száz méteres magassággal dacoló alpinisták a Spektrumon

 2024. január 19.

Januárban a premierek között a Spektrumon az elmúlt 50 év legnagyobb tengeri katasztrófái és a csapat, amelyet akkor hívnak, amikor Amerika legnehezebben megközelíthető épületei szorulnak javításra.

Rejtélyes tengeri katasztrófák és több száz méteres magassággal dacoló alpinisták a Spektrumon

Az év első hónapjában a Spektrum nézői ellátogathatnak Amerika legmagasabb építményeihez, valamint többet tudhatnak meg az elmúlt évtizedek jelentős tengeri szerencsétlenségeiről, és azok hajózásra gyakorolt hatásairól.

A Szerelők a kötél végén januári premierje a magasság szerelmeseinek kedvez. A többszáz méter magasban elvégzett munkálatoknál nem lehet hibázni, nem ad második esélyt az épület. Amerika legmagasabb építményeinek karbantartási, javítási feladtok elvégzésével az alpinisták gyakran saját életüket kockáztatják, és egyben ezrek életét tehetik biztonságosabbá. Trask Bradbury csapatának tagjai olyan felelősséggel tartoznak egymás iránt, mely más munkakörökben elképzelhetetlen: nemcsak maguk, de egymás testi épségéért, életéért is felelnek. Bradbury és társai olyan építmények körüli feladatok ellátására szerződtek, mint a többezer Észak-karolinai otthon biztonságát garantáló, 213 méteres magasságával Amerika 5. legmagasabb gátjának számító New Bullards Gát. A denveri, közel 86 méter magas szélkerekek esetében a szédítő magasság mellett a több mint 40 fokos hőséggel is meg kell küzdeniük. A hatrészes sorozattal még a tériszonyos nézők is az otthon biztonságából juthatnak el a 322 méter magas Sutro kommunikációs toronyra is San Franciscoban, ahol az állandó rádiófrekvenciás sugárzás külön kihívás elé állítja az egyébként sem egyszerű feladat előtt álló alpinistákat. De a sorozat elkalauzol minket az 1962-es Világkiállításra épült Seattle-i Space Needle-be is, mely jellegzetes tűfej alakjával kecsesen magasodik a Mississipi partján.

A Rejtélyes tengeri katasztrófákból a nézők nemcsak megismerkedhetnek az elmúlt 50 év legváratlanabb szerencsétlenségeivel, hanem válaszokat is kapnak azok miértjeire. A hatrészes sorozat epizódjaiban a készítők körbejárják a balesetek körülményeit, bemutatják a tragédiák miatt eszközölt változásokat, melyek biztonságosabbá tették a hajózási iparágat. A Rejtélyes tengeri katasztrófák nézői megtudhatják, hogyan tűnt el a Csendes-óceánon nyom nélkül a közel 300 méter hosszú MV Derbyshire teherszállító hajó, vagy miért süllyedt el Virginia partjainál egy szokványos úton a Marine Electric, a világháborús tankhajóból lett teherszállító.

A második világháború iránt érdeklődők számára is tartogat új ismeretek a Spektrum januárban. A Hitler mérnökei: A Harmadik Birodalom felépítése hetente jelentkező sorozatában a második világháború kevésbé ismert szereplőit, a német mérnököket mutatja be. A hatrészes sorozat arra keres választ, hogy a Harmadik Birodalom mérnökei milyen szerepet játszottak a háború borzalmaiban, legyen szó a táborokról, vagy fegyverekről.

Premierek:

  • Hitler mérnökei: A Harmadik Birodalom felépítése 2024.01.18. 22:15
  • Szerelők a kötél végén: 2024. január 21. 17:00
  • Rejtélyes tengeri katasztrófák: 2024. január 26. 21:00

Műsorinfó: Spektrum

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!