TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

190 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Thai mentőakció címmel forgatott dokumentumfilmet a Discovery

 2018. július 19.

A barlangban rekedt thai focicsapatról és edzőjükről szóló első híradások megjelenését követően az egész világ lélegzetvisszafojtva figyelte a csapdába szorult gyerekek sorsát, és a megmentésükért tett erőfeszítéseket. A Föld minden pontjáról érkező mentőalakulatok bizonyították az emberi összefogás erejét, miközben a mentőbúvárok egyikének hirtelen bekövetkezett tragikus halála egyértelműen rámutatott a helyzet súlyosságára.

Thai mentőakció címmel forgatott dokumentumfilmet a Discovery

Azonban a sikeres mentőakció végeztével még számos kérdés maradt megválaszolatlanul. Miért mentek a barlangba a gyerekek? Hogyan maradtak életben élelem híján és hogyan lehetett sikeres a kimentésük, ha egyikőjük sem tudott úszni? Hogyan befolyásolja a fizikai és mentális egészségüket a sötétségben eltöltött idő? Mibe került kijuttatni a csapatot a barlangból, és annak különleges geológiai adottságai hogyan nehezítették a mentést? A THAI MENTŐAKCIÓ elsőként mutatja be és vizsgálja meg minden szempontból a mentési folyamatot.

Az ITN Productions-szel együttműködésben készült dokumentumfilmjében a Discovery bemutatja az emberi történelem egyik legszívszorítóbb mentési akciójának emberi és szakmai háttérét. A THAI MENTŐAKCIÓ fókuszában az emberi kitartás és akaraterő áll, illetve azok a tudományos és technológiai megoldások, amelyek segítségével a mentőakciót véghez tudták vinni. A műsorban a családtagokkal készült exkluzív interjúkat is láthatjuk.

Ahogy az idő haladt előre és a monszun egyre közeledett, a földalatti-, és a felszíni mentőknek lépniük kellett, hogy ne történjen nagyobb tragédia. A műsorban megszólaló orvos-, és pszichológus-szakértők, neves barlangi merülő oktatók és a világ első számú barlangi mentőbúvárainak segítségével teljes képet kapunk arról, hogy a fiúk és megmentőik mit élhettek át, és hogyan tudták a búvárok a lehetetlennek hitt mentőakciót végrehajtani.

Ahogy július 10-én az utolsó gyerekek is a felszínre értek, a világ végre fellélegezhetett a 18 napig tartó feszült várakozás után. A Discovery Channel elindult válaszok után kutatva, hogy megértsük mi történt, és hogyan alakulhatott volna másképp a mentőakció.
A THAI MENTŐAKCIÓ a Discovery Channel számára az ITN Productions által gyártott műsor. A Discovery felelős producerei Jon Bardin and Andrew O’Connell. Az ITN Productions felelős producere Ian Russell.

AZ EGYÓRÁS KÜLÖNKIADÁS JÚLIUS 22-ÉN, VASÁRNAP ESTE 8 ÓRAKOR LESZ LÁTHATÓ A DISCOVERY CHANNEL MŰSORÁN.

A Discovery Channel TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/DISCOVERYCHANNEL

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!