TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Thuróczy Szabolcs ismét tiltott zónákban jár

 2023. október 27.

Thuróczy Szabolcs, az ország egyik legnépszerűbb színésze egy év kihagyás után ismét visszatér a Spektrum képernyőjére, és a Tiltott Zónák című többszörös fesztiválgyőztes dokumentumfilm-sorozat második évadában ismét titkos helyekre kalauzolja el a nézőket.

Thuróczy Szabolcs ismét tiltott zónákban jár

Beöltözik, felkúszik, bemászik, felszáll, berepül és alámerül, vagyis mindent bevállal, hogy a legizgalmasabb történeteket és legextrémebb helyszíneket mutassa meg a nézőknek.

„Veszélyes és kihívással teli helyzeteket hoz a Tiltott Zónák második évada is, ahol az a feladatom, hogy felfedezzem az ismeretlent, és a nézők szeme elé tárjunk minden olyan helyet ahová civileknek tilos a bemenet. Nagyon örülök, hogy újra részese lehettem ennek a forgatásnak, hihetetlen kalandokban volt részem, úgy érzem, hogy egy még izgalmasabb évadot sikerült összehoznunk” – mesélte Thuróczy a forgatásról.

Szabolcs többek között katonai helikoptert vezet, majd 4000 méter magasból egy ejtőernyős tandemugrást is bevállal. Találkozik a Terrorelhárítási Központ tagjaival, és lehetőséget kap egy páncélozott TEK-es jármű vezetésére, sőt megpróbálja teljesíteni a kiképzésük egyes fázisait, aztán a metrót is célba veszi. Utóbbi helyszínen alpinistákkal együtt függeszkedik a metró gerendázatán, eltéved egy földalatti labirintusban miközben egy negyedik alagutat is felfedez és találkozik az ország első szerelvényével is.
Az új évadban egy szervdonor mentésben is részt vesz, így a nézők betekintést nyerhetnek egy szervkoordinátor munkájába, és végigkövethetik a szervdonáció útját az agyhaláltól a beültetésig.

A Szépművészeti Múzeum is felfedi titkait, ami a világ egyik legmodernebb restaurátor műhelyével rendelkezik. Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria összesen közel 350 ezer műtárgyának megőrzéséhez és restaurálásához biztosít kiemelkedő szakmai feltételeket 16 méter mélyen a föld alatt. A 4 szintes 30 hatalmas teremből álló raktár olyan műkincseket rejt, mind Renoir, Raffaello, El Greco, Van Dyke, Rippl-Rónai és Munkácsy festményei vagy éppen Leonardo szobrai. A kincseket 24 órás fegyveres szolgálat őrzi, a bejutás szinte lehetetlen, még az itt dolgozók is csak speciális engedéllyel és kísérettel léphetnek be.

A 6 részes sorozatban összesen 12 kalandban vesz részt Szabolcs, így a fentieken túl beköltözik a Csillagbörtönbe, és megmutatja, hogy milyen az igazi börtönélet, mitfahrerkedik az 56. Mecsek Ralleyn, majd a Magyar Honvédség I. Tűzszerész és Folyamőr Ezred hadihajójáról egy bomba kiemelésében is segédkezik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályával részt vesz egy bevetésen, a legprofibb kiberbiztonsági szakértőktől pedig megtudja, mit tehetünk az internetes csalók ellen. Kiderülnek az augusztus 20-i tűzijáték kulisszatitkai, miközben Szabolcs egy mozdulattal átfesti a Paralmenten látható fényfestést, és a drónok fényjátékát és kézbe veszi. Végül az Audi Hungaria Zrt., vagyis az ország legnagyobb autógyárának mindennapjaiba is bepillant.

Tiltott Zónák 2. premier: november 5. 17:00-kor a SPEKTRUMON

Műsorinfó: Spektrum

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!