TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Titkok a Dalmata utca 101 sorozatról

 2019. március 04.

Biztosak vagyunk abban, hogy te is még izgatottabban fogod várni a Dalmata utca 101-et, ha elolvasod ezeket az állati szőrös titkokat a Disney Channel új animációs sorozatáról! Készülj fel rengeteg őrületes kalandra és titokra a sorozatról…

Titkok a Dalmata utca 101 sorozatról

ELSŐ SZÁMÚ TITOK…
A DISNEY ANIMÁCIÓS FILMJE IHLETTE A TÖRTÉNETET!
Tudtad, hogy a Disney klasszikus animációs filmje, a 101 Kiskutya, egy brit kisgyerek író, Dodie Smith regénye alapján készült? Ez a könyv, és a film is inspirálta a Disney Channel új sorozatát. „Szerintem nagyjából 101-szer néztük meg ezt a Disney filmet a sorozathoz való kutatásunk közben. Sok olyan kutyás vicc van a sorozatban, ami az eredeti filmhez és könyvhöz köthető.” - mesélte a Dalmata utca 101 magyar származású rendezője, Miklós Weigert.

KETTES SZÁMÚ TITOK…
A TÖRTÉNET LONDONBAN JÁTSZÓDIK!
„A Disney animációs filmje Londonban játszódott, ami egy olyan különleges légkört adott, melyet a Dalmata utca 101-ben is meg akartunk tartani. Látni fogtok majd igazi londoni jelképeket, például a Big Ben-t, és a Trafalgar teret, piros buszokat és fekete autókat is. A sorozat egyébként kortárs, ami látható lesz az emberek öltözködéséből, a házaikból, és a zenékből, amiket hallgatnak. Minden a mai Londonhoz kapcsolódik.” – mondta Miklós.

HÁRMAS SZÁMÚ TITOK…
EZ A SOROZAT NEM CSAK A KUTYÁKRÓL SZÓL!
„London tele van csodálatos, különböző fajta állatokkal. Természetesen a Dalmata utca 101 középpontjában a kutyák vannak, de rajtuk kívül rengeteg madárfaj is szerepel, például galambok és hattyúk is. Vannak még rókák, macskák, lovak,
patkányok és mókusok, illetve kutyákból is több fajta: dalmaták, corgik, mopszok, rottweilerek, pomerániai törpespiccek, és még sok más!” - nyilatkozta Miklós.

NÉGYES SZÁMÚ TITOK…
A DALMATA UTCA 101 NAGYON VIDÁM!
„Az egyik indok, amiért ennyire szeretem ezt a sorozatot, az, hogy nagyon vicces. A történeteinknek általában van egy komoly üzenete, de azért tele van rengeteg mókával is, mivel van 101 pajkos karakterünk. A jókedv elkerülhetetlen, amikor ennyi dalmata van a történetben! Sok-sok nevetséges pillanat és vicc látható benne, szóval remélem a közönség végig velünk nevet majd, amikor otthon nézi a sorozatot!” –árulta el a rendező.

ÖTÖS SZÁMÚ TITOK…
A KREATÍV CSAPATUNK IGAZI KUTYÁKAT TANULMÁNYOZOTT!
Nem könnyű feladat egy 101 dalmatából álló családot animálni, ahogy a többi sorozatbeli lényt sem, ezért a készítő csapat igazi állatokat tanulmányozott. „Sok képet és videót néztünk a Dalmatákról. Aztán egyszer be is hoztunk egy igazi kutyát az irodába: egy yorkshire terriert. Jó volt látni, ahogy az irodában mászkál. Sok új ötletet adott nekem a hangeffektekhez, de rengeteget segített a csapatnak abban is, hogy általa közelről meg tudták figyelni a kutyák mozgását és viselkedését is.” – mondta Miklós Weigert.

HATOS SZÁMÚ TITOK…
FIGYELJÉTEK MEG AZ ARANYOS BESZÓLÁSOKAT!
Az animációs sorozat egy kutyacsalád életét követi, akik a Dalmata utca 101. szám alatt laknak Londonban. Számtalan édes kiskutya él a családi házban, és ezért aztán rengeteg aranyos szólás is elhangzik. „A show középpontjában Dolly és Dylan állnak, akik a legidősebb fiú- és lánytestvérek a családban. Amikor Dolly valami különösen látványos dolgot csinál, például lecsúszik a korláton, vagy felugrik a levegőbe, mindig hallani fogtok tőle egy rendkívül beszólást! ” – nyilatkozta a producer, Cara Speller.

HETES SZÁMÚ TITOK…
A KISKUTYÁK PERDITA ÉS PONGO TÁVOLI ROKONAI!
Emlékeztek Perditára és Pongóra az ikonikus animációs filmből, a 101 Kiskutyából? Ez a kutyaduó volt a történet főszereplője, és a sorozatbeli kiskutyusokhoz is van némi közük… „A kutyusok anyukájának Delilah a neve, aki Perdita távoli rokona. Érthetően néhány generációval odébb vagyunk, hiszen a sorozat a jelenben játszódik, de azt gondoltuk, hogy jó ötlet visszautalni a filmbéli karakterekre. A legelején még nem utalunk erre a kötődésre, de időben megtudjátok majd.” – mesélte Cara.

NYOLCAS SZÁMÚ TITOK…
A NÉZŐK RENGETEG ŐRÜLT ÁLLATI KALANDRA SZÁMÍTHATNAK!
A történetek tele vannak Dolly, Dylan és a 99 másik dalmata vicces és vad kalandjaival a családi házban, ilyen például az is, amikor fel kell készülniük az ijesztő tűzijátékra. „A második epizód az óriási és zajos tűzijátékokról szól, ami a legtöbb kutya számára óriási félelmet okoz. Ezért is kell az egész kutyacsaládnak megvédenie magát minden egyes évben: ezen az éjszakán mindenkinek a házban kell maradnia, és a zaj elkerülése miatt mindenkinek a fülére kell tennie valamit. Képzelhetitek mekkora káosz lesz otthon, amikor a legfiatalabb kutyus, Dorothy eltűnik. Dylan és Dolly kénytelen kockázatot vállalni és kimenni, hogy megmentsék legkisebb testvérüket még a tűzijáték kezdete előtt!”

KILENCES SZÁMÚ TITOK…
KÉSZÜLJETEK FEL NÉHÁNY TÁNCOLÓS ZENÉRE!
„A zene fontos szerepet játszik a show-ban. Egy zeneszerző trióval dolgoztunk együtt, akik csodás munkát alkották azzal, hogy zenét írtak a Dalmata utca 101-nek. Sok zenei stílus feltűnik a sorozatban. Azt mondtuk a zeneszerzőknek: A show Londonban játszódik. Mivel kortárs, szeretnénk a londoni zene sokszínűségét megmutatni. Ez a város tele van különböző fajta emberrel, egy csodás olvasztótégely, így a zene is ezt tükrözi.” – árulta el Cara Speller.

TÍZES SZÁMÚ TITOK…
FIGYELJÉTEK AZ ELREJTETT HÚSVÉTI TOJÁSOKAT!
Keressétek éles szemekkel a vicces húsvéti tojásokat a sorozatban. „Sok titkos utalás van a filmre és a könyvre is. A festmények a falon a karakterek háttértörténetéről árulkodnak. Vannak kalapok, szemüvegek, és elrejtett dobozok, amikre érdemes lesz figyelni. Lesz néhány vizuális nyom is, ami az eredeti Disney filmhez köthető, például bizonyos pózok, bizonyos ablakok és bizonyos ajtók, amik közvetlenül a filmhez kapcsolódnak.” – vallotta be a rendező.

+PISZKOS TITOK…
NEM MINDEN JELENET JÁTSZÓDIK LONDONBAN!
A történet nagy része Londonban játszódik, de vannak olyan részek, amikor a fővárostól kicsit távolabb kerülnek a szereplők. „Az egyik epizódban a kutyusok elmennek nyaralni, és egy ikonikus brit helyszínt látogatnak meg.” – magyarázta Miklós.

+PISZKOS TITOK…
AZ EGYIK, ÁLLATOKBÓL ÁLLÓ BANDÁNAK FONTOS SZEREPE VAN!
„Egy helyi állatokból álló óriási csapat mind a Dalmata család barátai. Dylan haverjai egy patkány, egy mókus, és egy róka, és szerintem ez a banda vihart kavar majd a nézőkben.” – mesélte Cara.

+PISZKOS TITOK…
FONTOS SZEREPE VAN A TÖRTÉNETBEN EGY CORGINAK!
„A negyedik epizódban megismerhetitek Clarissát, a Corgit. Clarissa egy csodálatos karakter, aki mindenféle bajba keveredik Dylannel, mert hihetetlenül rossz és engedetlen!” – árulta el Miklós, a rendező.

+PISZKOS TITOK…
WATCH OUT FOR THE POMERANIAN!
„Az én személyes kedvenc kutyám a sorozatban egy Pomerániai törpespicc, akinek Hógolyó a neve. Ő Dolly egyik barátja, és már alig várom, hogy megismerjétek! ” – mondta a producer.

ÉRDEKEL MÉG TÖBB PÖTTYÖS TÖRTÉNET?
NÉZD TE IS A DALMATA UTCA 101 SOROZATOT A DISNEY CHANNEL-EN!
PREMIER: 2019. MÁRCIUS 25-én 18:30-KOR!

A Disney Channel TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/DISNEY

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!