TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Vasárnap indul a hoki-vb Bolzanóban és a Sport TV-n

 2024. április 26.

2024-ben Olaszországban, egészen pontosan Bolzanóban rendezik meg a Divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságot a magyar válogatott részvételével. A nemzeti csapat és a tornát közvetítő Sport TV is rajtra készen áll a vasárnapi rajtra. A 2008-as szapporói csodát kommentáló Máté Pál is visszatér a képernyőre műsorvezetőként a vb és a hokiválogatott kedvéért.

Vasárnap indul a hoki-vb Bolzanóban és a Sport TV-n

A magyar jégkorong-válogatott egy évvel ezelőtt harmadik elit vb-jén szerepelt, és az utolsó pillanatig esélyes volt arra, hogy benn maradjon a legjobbak között, ám legjobbjaink végül szétlövéssel alulmaradtak az osztrák együttessel szemben. Így 2024-ben a bolzanói Divízió I/A-s vb-n kell végrehajtani azt, ami korábban Szapporóban, Krakkóban és Ljubljanában sikerült: Feljutni a legjobbak közé, hogy 2025-ben ott lehessünk a Svédországban és Dániában zajló vb-re.

Ehhez mit kell tennie? Az első két hely valamelyikét kell megcsípnie a hatcsapatos mezőnyben, amelyben a mieink mellett Dél-Korea, Japán, Olaszország, Románia és Szlovénia szerepel. Szlovénia a másik csapat, amely az elitből érkezik, míg Japán jutott fel a Divízió I/B-ből. A tavalyi nottinghami Divízió I/A-s vb-n Olaszország a harmadik, Dél-Korea a negyedik, Románia pedig az ötödik helyen zárt. Az IIHF világranglistáján Szlovénia a 17., Olaszország a 18., Magyarország a 19., Dél-Korea a 21., Románia a 23., Japán pedig a 25. helyet foglalja el.

Ezek azonban csak a számok, sokkal fontosabb, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Don MacAdam abban bízik, hogy a feljutásért játszhat majd a csapat. Anélkül, hogy a felkészülési mérkőzéseknek túl nagy jelentőséget tulajdonítanánk, azért mégis bizakodásra ad okot, hogy a „nagy” vb-re készülő lengyelek elleni két vereség után zsinórban három győzelmet zsebeltek be a mieink. A frissen átadott székesfehérvári Alba Arénában kétszer is legyőzték a szintén az elitben szereplő norvégokat (2-1 és 3-2), majd az utolsó felkésülési találkozón a vb házigazdáját, Olaszországot is felülmúlták egy 11 gólos mérkőzésen (6-5). Ha a vb-n is ez az eredmény születne az olaszok ellen, az már bizakodásra adhatna okot.

A Sport TV – amely minden magyar érdekeltségű mérkőzést élőben tűz képernyőre – készen áll a tornára. A főszerkesztő, Máté Pál 2008-ban a helyszínről kommentálta „A szapporói csodát”, most az első két magyar meccsen visszatér műsorvezetőként. Bolzanóból az Engyel István – Szuper Levente páros közvetíti a meccseket. Haraszti Ádám és Gallai László is elkíséri a csapatot Olaszországba, hogy exkluzív, helyszíni anyagokat láthassunk a televízióban és a Sport TV social media felületein. A budapesti stúdióban Máté Pál mellett Gyulai Miklós, Kangyal Balázs és Szélig Viktor is feltűnik majd az élő közvetítések során.

A vb tévés mentrendje:
Magyarország – Japán: április 28., vasárnap 15:15, Sport2 (élő); kommentátor: Engyel István
Magyarország – Dél-Korea: április 30., kedd 15:15, Sport1 (élő); kommentátor: Engyel István
Magyarország – Románia: május 1., szerda 11:45, Sport1 (élő); kommentátor: Engyel István
Magyarország – Olaszország: május 3., péntek 18:45, Sport1 (élő); kommentátor: Engyel István
Magyarország – Szlovénia: május 4., szombat 18:45, Sport2 (élő); kommentátor: Engyel István

Műsorinfó: Sport1

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!