TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

192 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Világbajnokok csatája – Indul a Nemzetek Ligája

 2018. szeptember 05.

Az UEFA 2018 őszétől új futballsorozatot indít a nemzeti válogatottak részére. A Nemzetek Ligája forradalmi ötlet, ennek keretében Európa válogatottjai folyamatosan tétmeccseket vívnak egymással, a nyitó napon például rögtön a két legutóbbi világbajnok, Franciaország és Németország csap össze. A Sport TV-n 24 meccset láthatunk 6 nap alatt, és elindul az Europálya című magazinműsor is.

Világbajnokok csatája – Indul a Nemzetek Ligája

Az UEFA egyik kiemelt célja volt, hogy 2018-tól minden korábbinál nagyobb rangot adjon a válogatott mérkőzéseknek a világesemények között. A szokásos selejtezők mellett ezért létrehoztak egy új sorozatot, ami a Nemzetek Ligája elnevezést kapta.

Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy a korábbiaktól eltérően sokkal rangosabb mérkőzéseket játszanak a topválogatottak, és ezek igazi tétmeccsek lesznek, mert az A-ligából mindenki a Nemzetek Ligája-győzelemre hajt majd, a csoportgyőztesek bejutnak a 2019 júniusi Final4-ba. Emellett az A-, B- és C-ligában a kiesés ellen, a B, a C- és a D-ligában a feljutásért is játszanak a csapatok. Semmi sem mutatja jobban, milyen jól sikerült a reform, mint az, hogy már az első játéknapon összejön a klasszikus német-francia párharc, tehát a legutóbbi két világbajnokság két győztese méri össze tudását. Kíváncsian várjuk, hogy Antoine Griezmannék tudása kopott-e valamit július 15. óta, és hogy Joachim Löw milyen új irányt mutat a vb-n leszereplő németeknek.

Ha pedig ez nem volna elég, az első Nemzetek Ligája-futballhéten láthatunk még például angol-spanyol, francia-holland, portugál-olasz és spanyol-horvát csatát is. Ez persze csak a jéghegy csúcsa, hiszen a négy ligába és azokon belül négy csoportba osztott válogatottak további rangos mérkőzéseket is vívnak majd. A Sport1 és a Sport2 mind a hat játéknapról közvetít Nemzetek Ligája-mérkőzéseket, összesen 24 találkozó kerül képernyőre.

A kísérőműsorok közül szeptember hetedikén debütál a Sport TV új pénteki labdarúgó-magazinműsora, amely az Europálya címet kapta, ennek házigazdája Petur András lesz, emellett csütörtöktől keddig minden nap láthatják a nézők az aktuális napi találkozók összefoglalóit az élő közvetítések után 23 órai kezdettel.

A Sport1 TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/sport1
A Sport2 TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/sport2

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!