TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

A Duna – Árral szemben

 2020. november 06.

A Duna, ez a világszinten is jelentős hosszúságú folyó, tucatnyi ország, és millió ember életét határozza meg nap mint nap. Számtalan fotó és videó készült már róla, amelyek igyekeztek megmutatni hihetetlen nagyságát. A Spektrum vadonatúj saját gyártású sorozatának főszereplői most olyan mindennapi emberek, nem mindennapi sorsokkal, halászok, hajósok, harcos környezetvédők, vagy épp csendes szerzetesek, akik a Duna mentén, vagy magán a folyón élnek. Nick Thorpe sorozata ezt a világot hozza közelebb a nézőkhöz.

A Duna – Árral szemben

A sorozat szerzője 1983-ban érkezett Magyarországra, 3 évvel később pedig már a BBC állandó tudósítójaként élte és éli mindennapjait Budapesten. Ezalatt számtalan rövidebb-hosszabb tanulmányút vezette végig ezen a hihetetlen nagyságú folyón, így született meg 6 évvel ezelőtt „A Duna. Utazás a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig” című személyes, sokszor vicces, intim hangulatú könyve is, mely a most debütáló sorozat alapjait is adta. A széria gyakorlatilag egy izgalmas tévés útinapló, amely kiválóan bemutatja magát a folyót, és a körülötte kialakult sokszínű életet.

„Utaztunk csónakkal, hajóval, autóval, kajakkal, biciklivel, busszal, vonattal, kisrepülővel és suppal, de rengeteget gyalogoltunk is. Nem sok embernek van lehetősége teljes hosszában végig utazni egy folyót, nekem kétszer volt szerencsém végig járni a Dunát, a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig - egyszer a könyvem megírása miatt, most pedig a filmsorozat készítése során. Ezalatt nagyon sokan voltak nyitottak arra, hogy kamerával együtt is beengedjenek minket az életükbe.” – mondta el Nick Thorpe.

A 8 részes ismeretterjesztő alkotás a Duna teljes szakaszán végigkalauzolja a Spektrum nézőit, csak úgy ahogy a könyvben is, árral szemben. A közel egy évig tartó forgatáson 8 országba látogatott el a stáb, így a Duna kulturális sokszínűsége mellett a magyar és az európai történelem drámai eseményei is megjelennek a víz mentén, Marcus Aureliustól a II. világháborúig.

A fentiek tükrében a sorozat tökéletesen illeszkedik a Spektrum saját gyártású portfoliójába, ahol mindig az az elsődleges cél, hogy értékes, elmélyülésre és továbbgondolásra is alkalmas produkciókat láthassanak a nézők. Nick Thorpe műve emellett nemzetközi relevanciával is bír, hiszen a főszereplő Duna, nem csak Magyarország, hanem Európa számtalan országának életét meghatározza, mindez pedig alkalmassá teszi arra, hogy ne csak hazánkban, de külföldön is elismerjék, csak úgy, ahogy a Spektrum korábbi saját gyártásait is.

A magyar közönség Mácsai Pál, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező narrálásával élvezheti az egyes epizódokat.

„ A Duna – Árral szemben” című sorozat izgalmait – melynek producere a Spot Productions –november 8-ától vasárnaponként délután 3-kor és este 9-kor lehet nyomon követni a Spektrum műsorán.

A Spektrum TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/SPEKTRUM

 

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!