TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Egész estés programsorozattal készül a partraszállás 75. évfordulójára a Nat Geo

 2019. június 05.

D-nap Maraton várja a nézőket június 6-án, csütörtökön, a normandiai partraszállás 75. évfordulóján. A National Geographic öt filmet is műsorára tűz a téma kapcsán, és bemutatja többek között a part mentén elsüllyedt hajóroncsokat, ritkán látott archív felvételeket tár a nézők elé, valamint szemtanúk, túlélők beszámolói által emlékezik meg a normandiai partoknál történtekről.

Egész estés programsorozattal készül a partraszállás 75. évfordulójára a Nat Geo

A világháború ötödik évében, 1944. június 6-án a nyugati szövetséges csapatok átkeltek a La Manche csatornán, és megrohamozták a megerősített német hadállásokat a normandiai partoknál Franciaországban. A földön, vízen és levegőben zajló összehangolt támadás az Overlord kódnevet kapta, de a történelemkönyvekbe D-napként vonult be. A hadtörténet legnagyobb kombinált hadművelete lehetővé tette a szövetséges csapatok számára az előrenyomulást Franciaországban. Ennek eredményeképp Nyugat-Európát sikerült felszabadítani a náci német megszállás alól, és a II. világháború egy évvel később véget ért. A kulcsfontosságú normandiai partraszállásról a National Geographic egy különleges programsorozattal emlékezik meg.

A D-nap Maratonra három premierrel és két ismétléssel készül a csatorna. A tematikus műsorfolyam június 6-án 20 órakor kezdődik A Harmadik Birodalom építményei: Amerika háborúja sorozat
A partraszállás napja című epizódjával. Ezt követi a D-nap: az eltitkolt tragédia című film, majd 22 órától három premier várja a nézőket: a D-nap: Szemtanúja voltam című alkotás archív felvételek, látványos jelenetrekonstrukciók és öt túlélő személyes beszámolói alapján meséli el a normandiai partoknál történteket. A Lecsapolt óceán sorozat A D-nap titkai epizódja a tenger mélyére enged bepillantást, a partraszállás mementójaként ugyanis több mint száz hajóroncs fekszik a tenger fenekén. A műsorban virtuálisan “lecsapolják” a hajóroncsok körül a tengert, és feltárják azokat a titkos technológiákat, melyeket a két szembenálló fél alkalmazott. A programsorozatot éjfélkor a D-nap: Véráldozat a szabadságért című alkotás zárja, melyben szemtanúk és túlélők emlékeznek vissza az 1944-es hadműveletre.

A National Geographic TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/NATIONALGEOGRAPHIC

 

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!