TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Exodus: Utunk Európába

 2017. február 10.

Nagyszabású, lélegzetelállító dokumentumfilmet mutat be 3 egymást követő napon a Spektrum Magyarországon. A címe: „Exodus: Utunk Európába”.

Exodus: Utunk Európába

2015-ben példátlan jelenség zajlott le: egymillió bevándorló érkezett Európába többi közt Afganisztánból, Szíriából és Gambiából. Sokan a háború, mások a szegénység, vagy a meghurcolások elől menekültek. Hetvenöten közülük kaptak egy-egy kamerás telefont, hogy filmre vegyék embert próbáló és életveszélyes útjukat Európába. 26 országon keresztül, egy éven át filmezték, ahogy mindent hátrahagyva, egy új európai élet felé tartanak. Olyan helyekre visz a sorozat, ahová forgatási stáb nem kap engedélyt: ott leszünk a felfújható csónakokon, a Csalagúton átkelő kamionok rakterében és a Szaharán áthaladó, csempészek által vezetett kisteherautók platóján.

A sorozat első része akkor indul, amikor több százezer menekült elhagyja Szíriát, és a törökországi Izmir kikötőjébe érkezik. Találkozunk a mindössze 11 éves Isrával, aki feketén árul cigarettát, hogy pénzt szerezzen a családjának egy hajóra, amely átviszi őket a Földközi-tengeren. De ahogy egyre több hír jut el hozzájuk vízbe fúlt társaikról, Isra édesapja, Tarek elbizonytalanodik: vajon kockára teheti-e gyermekei életét?

Közben a 27 éves Hassan, akire Damaszkuszban börtön és megkínzás vár, amiért tüntetésen vett részt, bármi áron hajóra akar szállni. Egy csempészre bízza az életét, és felszáll egy gumicsónakra. A csónak túlzsúfolt, a hajón ülőkre élet vagy halál vár.

De a film megismertet a 24 éves Anas történetével is, akinek a taxijára sortüzet nyitnak, amikor próbálja elhagyni szülővárosát, Aleppot, hogy Törökországba jusson.

A sorozatban hiteles és személyes történetek kerekednek ki a megpróbáltatásokról, az élet-halál kérdésről, és nyújtanak betekintést a szalagcímek mögé. A dokumetumsorozatot részben a BBC stábja, részben maguk azok forgatták, aki átélték a borzalmakat: a menekültek.

Bemutató: 2017. február 13., 14. és 15., 22:55

A Spektrum TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/SPEKTRUM

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!