TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Hamarosan érkezik a Nat Geóra az Oscar-jelölt dokumentumfilm

 2019. január 22.

A National Geographic csatornán kerül bemutatásra a Free Solo című film, amelyet 2019-ben a legjobb dokumentumfilm kategóriában Oscar-díjra jelöltek. Az Alex Honnold sziklamászóról szóló alkotást márciusban tűzi műsorára a csatorna.

Hamarosan érkezik a Nat Geóra az Oscar-jelölt dokumentumfilm

Alex Honnold a világ egyik legjobb és egyben legvakmerőbb sziklamászója, aki élete kockáztatásával – a családja és barátai tiltakozása ellenére – biztosítókötél nélkül vágott neki az El Capitan 900 méteres gránitfalának. A Yosemite Nemzeti Parkban található, szinte függőleges sziklafalat sokan próbálták már megmászni, de többeknek még biztosítással együtt sem sikerült. Honnold vállalkozása ezért felelőtlen hazárdjátéknak tűnt az ismerősei szemében, ám a sziklamászó nem bízta tervét a véletlenre. Hét éven keresztül készült a megvalósíthatatlannak tűnő vállalkozásra, edzett Európában, az Egyesült Államokban, Kínában és Marokkóban is. A National Geographic végigkövette a mászást és a felkészülés egy részét, az erről készült dokumentumfilmet pedig hamarosan hazánkban is műsorára tűzi a csatorna. A Free Solo című alkotást már 44 filmes díjra jelölték, köztük a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjra.

A film egyik alkotója a magyar származású Elisabeth Chai Vásárhelyi, díjnyertes dokumentumfilmes, aki egyben jó barátja is Honnoldnak. „A Free Solo egy igazán személyes hangvételű film. Mivel én is egy hegymászóhoz mentem feleségül, ezért fontosnak tartottam bemutatni a mászáshoz kapcsolódó érzelmi hátteret is. Egyrészt Alex részéről, az ő belső párbeszédeit, vívódásait feltárva, másrészt a barátnője és családtagjai érzelmeit is, akik tele vannak kétségekkel és félelemmel. Több olyan megindítóan őszinte jelenetet rögzítettünk, amelyek rám is óriási hatással voltak, és mindig emlékezni fogok rájuk” – nyilatkozta az alkotó.

Az Oscar-jelölt Free Solo című filmet hazánkban márciusban tűzi műsorára a National Geographic tévécsatorna.

A National Geographic TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/NATIONALGEOGRAPHIC

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!