TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

190 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Jamie Oliver a szuperételek nyomában

 2016. december 23.

Jamie Oliver azt javasolja, ne azért étkezzünk egészségesen, mert úgy kell, hanem azért, mert finom! Ehhez mutat számtalan ötletet és ínycsiklandó fogást legújabb, Jamie Oliver - Családi klasszikusok című műsorában.

Jamie Oliver a szuperételek nyomában

Mik is a szuperételek? A kifejezés ma kifejezetten divatosnak számít, mégsem feltétlenül tudjuk, mit is jelent valójában. Olyan nem mesterségesen előállított élelmiszerek ezek, melyek természetes összetételüknél fogva egészségesebbek, remek hatással vannak a közérzetre, sőt a szellemi frissességre is. Telis tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és rostokkal. Eredeti formájukban is fogyaszthatók, és nem tartalmaznak adalékanyagokat.

De létezik egyáltalán olyan szuperétel az algán, goji bogyón, fodros kelen vagy a quinoán kívül? Persze! Jamie Oliver ezt bizonyítja legújabb műsorában. Világ körüli útra indul, hogy felfedezze a legegészségesebb konyákat a svájci Alpoktól Dél-Koreán át egészen Szardíniáig. Nem meglepő, hogy az azokban az országokban, ahol a legtovább élnek az emberek, a hagyományos ételek állnak a gasztronómia középpontjában. Így hát a sztárséf ezeknek a fogásoknak ered a nyomába, elsajátítja elkészítésük módját, hogy aztán minden földi jóval és kiegyensúlyozott tápanyagtartalommal, otthon, saját konyhájában, és persze saját szája íze szerint elkészítse kedvenc családi ételeinket.

Egyszer csodás cannellonit készít, szuper zöldségekkel, ricottás-bazsalikomos mártásban, de megmutatja azt is, hogy készül a zöldséges, feta sajtos csirke fajitas. Sőt, ezek után még bátran készíthetünk és fogyaszthatunk egy adag ananászos palacsintahalmot is joghurttal, kókusszal és keshudióval. Ha kilóink miatt aggódnánk, Jamie megnyugtat és elárulja, pontosan mennyi kalóriát tartalmaznak az egyes szuper fogások. Nem kell különleges, alig beszerezhető hozzávalókra gondolni, „szupervacsorát” készíthetünk abból is, ami a kamrában van, az a fontos, hogy hogyan állítjuk össze.

A hatrészes Jamie Oliver - Családi klasszikusok című műsort december 27-től minden nap délután 17 órakor vetíti a TV Paprika.

A TV Paprika TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/TVPAPRIKA

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!