TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

194 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Leonardo DiCaprio: „Nem várhatunk tovább, azonnal lépnünk kell!”

 2016. október 21.

A klímaváltozásról rengeteget lehetett hallani az elmúlt évtizedekben, és ma már azt is sejtjük, hogy hatalmas a baj, a valós megoldásokkal azonban jelentősen le vagyunk maradva. A világhírű színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio éppen ezért egy olyan nagyszabású alkotást készített az Oscar-díjas dokumentumfilmes, Fisher Stevens-szel karöltve, amely nemcsak a globális felmelegedés katasztrofális következményeit mutatja be, hanem arra is választ keres, hogy miként lehet megmenteni az eltűnés szélére került fajokat, ökoszisztémákat.

Leonardo DiCaprio: „Nem várhatunk tovább, azonnal lépnünk kell!”

Az Özönvíz előtt című dokumentumfilmben az ENSZ békenagyköveti tisztét is betöltő Leonardo DiCaprio híres közéleti személyiségekkel és elkötelezett aktivistákkal beszélget arról, hogyan lehetne fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit. Interjúalanyai többek között: Barack Obama, Bill Clinton, Ferenc pápa, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára, valamint a NASA vezető kutatói. A filmet a Fehér Házban megrendezett South by South Lawn fesztiválon is nagy sikerrel mutatták be, és az alkotás az Egyesült Államokban a mozikban is látható. A National Geographic 171 országban, világpremierrel mutatja be a filmet október végén, hazánkban október 30-án 21 órakor.

„Nehéz időket élünk” – nyilatkozta DiCaprio, napjaink kihívásait ecsetelve. „A világban ma olyan előzmény nélküli és katasztrofális hatású folyamatok zajlanak, melyek az egész emberiség jövőjét veszélybe sodorják. A filmmel nem megijeszteni akartam az embereket, vagy unalomig ismert tényekkel és statisztikákkal bombázni őket, hanem a jövőbe tekinteni: olyan elgondolásokat bemutatni, melyek megvalósítása esetén egy élhető, szerethető bolygót hagyhatunk a jövő generációkra. De azonnal cselekednünk kell, mert fogytán az időnk.”

Az alkotást Fisher Stevens, Brett Ratner, James Packer és Martin Scorsese közreműködésével készítette a színész. A megkeresésre a dokumentumfilmes Fisher Stevens azonnal igent mondott, annak reményében, hogy így még több emberhez juttathatják el a környezetvédelem fontosságának üzenetét. „Minden eddigi alkotásomra büszke vagyok, de szerettem volna készíteni egy filmet, mely a korábbiaknál is nagyobb hatású és rádöbbenti az embereket a helyzet súlyosságára. Mert ha nem cselekszünk azonnal, nagy bajba kerülünk” – mondta Stevens.

Az Özönvíz előtt című film hazánkban október 30-án, vasárnap 21 órakor lesz látható a National Geographic műsorán.

A National Geographic Channel TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/NATIONALGEOGRAPHIC

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!