TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Sir David Attenborough, a 95 éves természettudós előtt tiszteleg a Spektrum

 2021. május 07.

Sir David Attenborough 95 éves lesz május 8-án. A világhírű természettudós és dokumentumfilmes munkája előtti tisztelgésül a Spektrum műsorstruktúrája hetekre átalakul. Júniusig minden hétvégén összesen 110 órányi lenyűgöző természetfilm, mellette az univerzum titkait feltáró tudományos jellegű film és sorozat kerül képernyőre. Attenborough születésnapján, a május 8-9-i hétvégén 10 órányi filmet és sorozatot mutat be a Spektrum a tudós bámulatos, friss munkáiból. Köztük kiemelkedik az „Attenborough – Egy vadregényes élet” című személyes hangvételű egyórás önéletrajzi film, valamint a 2020-ban befejezett „Attenborough csodálatos világa”.

Sir David Attenborough, a 95 éves természettudós előtt tiszteleg a Spektrum

Az „Attenborough – Egy vadregényes élet” bemutatója a természettudós 95. születésnapján lesz, május 8-án. A film David Attenborough nem mindennapi életútját követi nyomon, kezdve az ősmaradványokra „vadászó” ifjútól a műsorvezetői karrierje kezdeti évein át egészen a számtalan újító és előremutató dokumentumfilm megalkotásáig, amelyek a többi közt a 3D és a 4K technológiák úttörő alkalmazásán keresztül megváltoztatták a természettudományos műsorokról alkotott képünket. A személyes hangvételű különkiadás végigkíséri Attenborough utazással töltött éveit a Galapágos-szigetektől a kanadai hegyekig. A film eddig soha nem látott módon mutatja be David Attenborough-t, a tudós embert, aki azon túl, hogy kimagasló tudású, egyben végtelenül jó humorú is.

A születésnapi Attenborough-hétvége további filmjei közt szerepel az „Attenborough csodálatos világa”. A filmes a 80-as éveiben hétéves földkörüli útra indult, a filmbe élményeit sűríti a Nagy-korallzátonytól a borneói őserdőkig. A Spektrum ezen a hétvégén levetíti a teljes „Hét világ – egy bolygó” sorozatot is. Kiderül, hogy a kontinensek egyedi földrajza hogyan alakította a helyiek életét, de megdöbbentően új állati viselkedéseket is elénk tár a sorozat minden epizódja Afrikától az Antarktisz fagyos vizéig.

Május 15-től is maradnak a természetfilmek a Spektrum műsorán. Június végéig minden hétvégén reggel 9 órakor kezdődnek azok a természetfilmek, amelyek egy-egy vadregényes utazásra és a vadon megismerésére csábítják a nézőket. A sorozatok között számtalan BBC alkotás is szerepel, amelyek közül többet David Attenborough neve fémjelez.

Az élővilág mellett májusban és júniusban a világegyetem is főszerepet kap, így május 17-től minden nap este 8 órakor galaktikus utazásra invitálja az érdeklődőket a csatorna. A tematikus időszak a „Túl a Földön” című 2020-ban készült sorozat televíziós premierével indul. Az ismeretterjesztő műsor az emberiség helyét kutatja az univerzumban, bámulatos képi megoldásokkal, egészen addig, hogy a jövőnkben a Mars vajon milyen szerepet kap az életünkben.

A Spektrum TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/SPEKTRUM

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!