TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Új német filmsorozat váltja csütörtökönként a Válótársakat

 2016. január 19.

Január 28-án befejeződik a Válótársak első évada, de a sorozatfüggőknek nem kell aggódniuk, csütörtökönként továbbra is friss sorozatokat láthatnak az RTL Klub műsorán. Február 4-től „Volt egyszer két Németország” címmel érkezik a csatornára a Deutschland ’83 című nyolc részes német kalandfilmsorozat.

Új német filmsorozat váltja csütörtökönként a Válótársakat

Az RTL Klub a Válótársak első évadának befejező epizódja utáni héttől is gondoskodik arról, hogy csütörtökönként Magyarországon még nem vetített, friss sorozatokat mutasson be. Február 4-től a Deutschland ’83 című német kalandfilmsorozat érkezik a piacvezető csatornára „Volt egyszer két Németország” címmel. A nyolc részes filmsorozatot a német UFA Fiction gyártotta. A világpremier egyébként tavaly nyáron volt az Amerikai Egyesült Államokban, a Sundance TV-n, ami azt is jelentette, hogy ez volt az első német nyelvű filmsorozat az amerikai kereskedelmi televíziózásban. A sikeres amerikai bemutatkozást követően 2015 végén Németországban, majd többek között Írországban és Nagy-Britanniában is műsorra tűzték a televíziók. Utóbbi országban egyébként a legnézettebb nem angol nyelvű sorozat volt tavaly. Alig két hét múlva, vagyis február 4-től, csütörtökönként pedig itthon is bepillantást nyerhetnek a nézők a hidegháborús időszak NDK-NSZK közötti különös viszonyrendszerébe.

A német kalandfilmsorozat első alkalommal február 4-én és utána minden csütörtökön 21.20-tól jelentkezik az RTL Klubon, a premier napján rögtön dupla epizóddal.

A történet:

A sorozat 1983-ban játszódik, a főszereplő Martint, a 24 éves zöldfülű kelet-német kiskatonát a körülmények furcsa összjátékának következtében váratlanul beszervezik a hírhedt Stasi-ba. Kolibri fedőnéven új felettesei parancsára az NSZK-ban találja magát, hogy épüljön be és kémkedjen. Legfontosabb feladata: megszerezni a NATO féltve őrzött titkait. Az izgalmas kalandok sora persze próbára teszik személyes és politikai meggyőződését is. A sorozat számos audiovizuális eszközt használ fel a korrajzhoz, így hat évvel a berlini fal leomlása előtt, a hidegháborúban játszódó történetben a helyszínek, díszletek, jelmezek, kifejezések, a híradórészletek, rádióműsorok és a politikusok is mind-mind korhűek. Nena 99 Luftballons vagy a Eurythmics Sweet Dreams című híres slágere pont olyan ismerősen csenghet a magyar nézők füleinek, mint a németekének.

A nézők a nyolc epizódból álló filmsorozatban végigkövethetik, hogy mennyire alakul ki a keletnémet ügynökben a kéthoniság, mennyire marad hű a hazájához, vagyis az NDK-hoz, ottani menyasszonyához és hogy viszonyul az eleinte megvetett, újdonsült nyugatnémet élethez és annak csábításaihoz. Az új sorozat készítői mindezt egy feszes tempójú, váratlan fordulatokkal teli, a romantikát és humort sem nélkülöző jól felépített történet segítségével tárják a nézők elé.

Az RTL Klub TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/rtlklub

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!