TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Az Eurosport kettős győzelmet aratott az idei TV Sports Awards díjátadón

 2016. október 28.

Az Eurosport folyamatos megújulása és hangsúlyos törekvése a prémium, exkluzív és lokális tartalmak bebiztosítására a 2016-os TV Sports Awards elismerését is kivívta, amelyen a csatornát a Legjobb sportadó és a Legjobb futballközvetítési jogokról szóló megállapodás címekkel is díjazták.

Az Eurosport kettős győzelmet aratott az idei TV Sports Awards díjátadón

Az elismeréseket a TV Sports Awards díjátadón adták át, ahol a sportmédia kiválóságait díjazzák, az iparág legbefolyásosabb szervezeteinek és vezetőinek jelenlétében.

„Nagy elismerés, hogy sorozatban másodszor is a legjobb sportadónak választottak bennünket. Ez a tény is azt támasztja alá, hogy a sportrajongók és a médiaipar is értékeli az Eurosportnál zajló megújulási folyamatot és eltökélt szándékunkat arra, hogy nézőink számára még több prémium és helyi vonatkozású tartalmat biztosítsunk. A Bundesliga németországi közvetítési jogai kiváló megtestesülése annak a filozófiának, hogy exkluzív, kihagyhatatlan és releváns tartalmakat közvetítsünk a sportrajongóknak” – mondta el Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója.

„Ezen túlmenően is nagyon innovatív évet tudhatunk magunk mögött. Az első sport platformként fejlesztettünk dedikált VR applikációt a piacon, valamint olyan rövid tartalmakkal színesítettük műsorkínálatunkat, mint az Eric Cantona főszereplésével készülő The Comissioner of Football. Természetesen a jövő sok mindent tartogat még, hiszen az Eurosport az Olimpiai Játékok otthonaként is számos prémium tartalmat tesz majd elérhetővé.”

A díjakkal minden bizonnyal az Eurosport nézőszámának folyamatos növekedését is elismerték. Ma már 93 országban összesen 229 millió előfizetőt szolgálunk ki. Megújult márka-identitásunk a sportrajongók szenvedélyét erősítő „Fuel Your Passion” révén minden eddiginél szorosabb kapcsolatba kerülhettünk nézőinkkel.

Bundesliga
A legjobb futball közvetítési jogokról szóló megállapodás kategóriában kapott elismerés közös díj a Német Labdarúgó Bajnokság, és azt a 2016 júniusában született megállapodást díjazza, amelynek keretében Németországban a Bundesliga mérkőzéseinek exkluzív közvetítési jogait az Eurosport fizetős csatornái szerezték meg. A négy évre szóló megállapodás minden szezonban 40 élő Bundesliga mérkőzés közvetítésére terjed ki, amelyek a 2017/18-as évadtól kezdődően kizárólag az Eurosporton lesznek elérhetőek. Az Eurosport a tavalyi évben, először a Discovery Communications vezetése alatt a Legjobb közvetítési jogokról szóló megállapodás díját nyerte el a 2018-tól kezdődő olimpiai közvetítésekről szóló megállapodásért.

A Grand Slam tornák otthona
2016 augusztusában az Eurosport tovább erősítette pozícióját a Grand Slam tenisz tornák otthonaként, azzal, hogy kiterjesztette a wimbledoni bajnokság közvetítési jogait további 16 országra. Ennek köszönhetően 2017-től kezdődően az Eurosport mind a négy tenisz Grand Slam tornát közvetíti Európa 25 országában: az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságot, a Roland Garrost, Wimbledont és a US Opent. Ez jelentős fejlődés, hiszen a csatorna 2014 óta nem rendelkezett Wimbledon jogaival.

Együttműködés a legjobbakkal
Az Eurosport a múlt héten jelentette be, hogy a kétszeres olimpiai bajnok síklasszis Tina Maze kulcsszerepet vállal a csatornán a téli sportok és a téli olimpiai játékok közvetítésében. Tina Maze szakértő elemzőként csatlakozik az Eurosport világklasszisokat felsorakoztató szakértői gárdájához: Michael Greis, háromszoros olimpiai bajnok biatlonistához, és Adam Malysz, lengyel síugró legendához.

Ezt a hírt egy másik fontos bejelentés előzte meg: egy különleges új sorozat indul a csatornán Lindsey Vonnal – minden idők egyik legsikeresebb alpesi sízőnőjével, amely exkluzív betekintést nyújt az élő sílegenda életébe. A ’Chasing History’ 2017 februárjában debütál, Vonn felkészülésének kulisszatitkaiba enged betekintést, bemutatva, hogyan próbál felállítani új világkupa győzelmi rekordot. A sorozat fontos eleme lesz a 2018-as pyeongcsangi téli olimpiát felvezető műsorfolyamnak.

Nyár elején az Eurosport digitális és közösségi platformjain rekordot döntött az Eric Cantona nevéhez fűződő The Comissioner of Football című műsorral. A hatrészes digitális sorozat több mint 30 millió nézőhöz jutott el. A negyedik rész amelyben ’Eric, a király’ szemtelenül jelöltette magát az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjára 17,2 milliós rekordnézettséget ért el.

A kerékpársport otthona
Az Eurosport a kerékpársportok otthonaként mindhárom háromhetes körversenyt, és az összes nagy klasszikus egynapos versenyt közvetíti. A kerékpársport terén újdonságnak számított az is, hogy 2016-ban az Eurosport elkészítette az első kerékpárverseny közben rögzített 360°VR videót, többmillió kerékpárrajongó pedig a social media felületeken nézte meg a kiterjesztett valóság technikával készült versenytaktikai elemző videókat.

A díjakat a SPORTEL nyitóestélyén adták át, amely a nemzetközi sportmédiaipar legjelentősebb szakmai konferenciája.

Az Eurosport 1 TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/eurosport

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!