TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Senki nem marad le a 88. Oscar®-díjátadóról Magyarországon

 2016. február 29.

Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia idén 88. alkalommal osztotta ki az Oscar®-díjakat a filmes szakma legjobbjainak, 24 kategóriában. A Hollywood-i Dolby Színházban megrendezett gálát élőben követhették a magyar nézők a Duna közszolgálati csatorna műsorán február 29-re virradóra.

Senki nem marad le a 88. Oscar®-díjátadóról Magyarországon

A díjátadó legfontosabb pillanatairól készült 90 perces összefoglalót február 29-én este 20 órától sugározza a Petőfi TV, az ismétlés pedig március 1-jén 20:40 perctől tekinthető meg a Duna TV műsorán. A közmédia élő közvetítést felvezető műsora elérhető online a Médiaklikken.

Érdemes lesz bekapcsolódni a műsorba, hiszen az idei Oscar®-gála magyar filmtörténeti eseménnyé vált: a legjobb idegen nyelvű film a cannes-i Nagydíjas és Golden Globe-díjas Saul fia lett.

Szabó István Mephisto című alkotásának 1982-es győzelme óta először nyerte el az Oscar®-díjat magyar játékfilm. Az Oscar®-szobrot a holokausztdráma rendezője, Nemes Jeles László vette át a hollywoodi Dolby Színház színpadán. A rendező a több mint háromezer fős közönség előtt köszönetet mondott alkotótársainak, köztük a főszereplő Röhrig Gézának, valamint Magyarországnak, amiért támogatta a filmet. „Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk. Erről a reményről szól ez a film” - hangsúlyozta. A Saul fia a Mustang című francia, A kígyó ölelése című kolumbiai, az Egy háború című dán és A sivatagon át című jordániai filmekkel volt versenyben. A Saul fia, amelyet hollywoodi szakírók a legfontosabb holokausztfilmek közé soroltak, több tucatnyi díj között a Golden Globe-ot is elnyerte az idei díjszezonban.

Az MTVA 2015 decemberében jelentette be, hogy a következő három évben a közmédia sugározza az Oscar®-gálát, így a magyar közönség sok év után először nézhette élőben, országos elérésű magyar csatornán a díjátadó gála eseményeit.

Az M2 TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/M2HD

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!